Suksess for jernverksmuseet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Årest høstmarked ble en gedigen suksess for Næs jernverksmuseum. Folk fra fjernt og nært strømmet til i så store mengder, at parkering til slutt ble et problem. Se vår video fra markedet!

DEL

- I fjor kom det rundt 800. Det eneste jeg vet sikkert er at det kom mange flere i år. Jeg har ikke rukket å få oversikten ennå, sier en begeistret Torkil Ausel ved Næs jernverksmuseum.

Rundt 40 utstillere hadde satt opp boder rundt på museumsområdet, og de besøkende kunne velge i alt fra munker og nips til indisk mat og høstklær. Også for de minste sto tilbudene i kø, blant annet i form av ponniridning og tinnstøping.

I en av bodene traff vi Aust-Agder Sopp og nytteveksforening, som bød på gratis smaksprøver av soppdelikatesser. Selv falt vi for trollkremen, som Thyra Kleppe hadde laget.

- En nyyydelig dessert som er i ferd med å gå i glemmeboka, fristet Kjersti Goderstad, og understreket at den velsmakende desserten gjør seg aller best med et lite glass bokkøl til.

Gerd Bakke er formann i Aust-Agders avdeling av Norges Sopp og Nyttevekstforbund. Hun er godkjent soppkontrollør, og kunne by på soppkurv-sjekk.

Midt blant de besøkende satt 13 år gamle Olve Skeimo fra Vegårshei med hardingfela si. Han sørget med sine lystige toner for å sette en ekstra spiss på den gode stemningen på markedet. Skeimo trakterte fela som en erfaren spellemann.

Les mer om høstmarkedet i tirsdagsavisen. Se også videoen fra markedet øverst i saken!

Artikkeltags