- Alle må hive seg rundt. Enten de er lokalkjendiser, musikere, bedrifter, skoleelever eller vanlige folk. Det er du som er ansvarlig. Gjør det , sier en entusiastisk Viggo Molund.

Han er til daglig banksjef i DNB, banken som sponser VG-lista i Tromsø og «by X». Foruten disse to byene, vil VG-lista i løpet av sommeren også gjeste Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen. Og det Molund mener alle må hive seg rundt for, er å gjøre Tvedestrand til «by X».

Lik, kommenter og del

I alt kjemper 74 byer om om å bli «by X», og i følge Molund vil byen som vinner få en fantastisk presang.

- Dette er det hotteste popshowet i Norge, med de mest kjente og de mest lovende artistene, sier han.

For å vinne, kreves det først og fremst engasjement fra byens innbyggere.

- Lik, kommenter og del, sier Molund.

Stemme kan du gjøre på vglista.no/by-x/tvedestrand.

Engasjement

Det er ikke bare antall «likes», kommentarer eller delinger som betyr noe.

- Nøkkelen er engasjement!, sier Molund.

Dess mer kreative støttespillerne til en by er, dess større er nemlig sjansen for å vinne.

- En kan for eksempel legge ut filmsnutter på youtube, tagget som #vglistatiltvedestrand, og så linke til videoen i kommentarfeltet, sier Molund.

- Bilder er også velkomne, legger han til.

Gi ditt bidrag

Siste frist for å stemme er tirsdag 13. mai. Allerede dagen etter kåres vinneren. Juryen består av åtte personer.

De åtte er Nina Hareide-Larsen (leder for sosiale medier i DNB), Camilla Forberg (merkevare- og sponsorsjef i DNB), Øystein Milli (avdelingsleder Rampelys, VG), Øyvind Solstad (sosiale medier-ansvarlig, VG), Christine Dancke (programleder, P3), Kåre Magnus Bergh (programleder), Gabrielle Leithaug (artist) og Jan Fredrik Karlsen (artistmanager og kreativ leder i event-selskapet Playroom).

- Sannsynligvis kommer det til å bli på et lite sted, og det kan bli kanonbra. Tenk om vi er på et sted hvor det bor 1200 mennesker, og så kommer det 3000, sa jurymedlem Øyvind Solstad til VG tidligere i år.

Tvedestrand har i skrivende stund 449 stemmer, og ligger dermed helt i det øverste sjiktet. Men for at byen skal vinne, kreves et større engasjement.

Bidra, du også! Sett Tvedestrand på kartet. Gjør din innsats for en strålende sommerkonsert i Sørlandets vakreste sommerby.