Gå til sidens hovedinnhold

Sjørøverforeningen kapret domenet Bondevik glemte

Artikkelen er over 15 år gammel

Kjell Magne Bondevik sitter i klørne på Tvedestrand Sjørøverforening som har vært ute og røvet Oslosenterets norske domenenavn. Den tidligere statsminis-teren er innstilt på å møte opp til forhand-linger på Den Sorte Ravn - han må bare får unna et møte med Bill Clinton og Kofi Annan først!

Da tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik reser-verte domener for sitt nye prosjekt «Oslosenteret for fred og menneskerettigheter», glemte han å registrere oslosenteret.no.

Sjørøverforeningens strategisk utplasserte agent i Oslo, røveren Kjetil Helberg fra Borøya, fikk snusen i saken og tipset straks hovedkvarteret. Piratene kastet seg sporenstreks ut i grått og ukjent farvann, og returnerte som eiere av Bondeviks .no-navn.

- Nå skal det sies at domener er vanskelig å omsette i sjørøvermiljøet, og etter noen kraftige kjølhalinger er vi alle blitt enige om å gi domenet tilbake. Vel og merke på noen betingelser..., uttaler Tvedestrand Sjørøverforening.

Kravene kan du lese i spalten til venstre.

- Jeg har orientert Kjell Magne Bondevik om saken, og han mener kravene ser ut til å være rimelige, uttaler Øystein Mjærum, stabssjef ved Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

- Bondevik smilte stort og virker mer enn villig til å innfri store deler av dem, fortsetter stabssjefen.

- Ønsker han å gå i forhandlinger med sjørøverne?

- Ja, de får ta seg en prat på Den Sorte Ravn neste gang Bondevik er i byen, sier Øystein Mjærum, og legger til at eksstatsministeren er imponert over hvor mye Tvedestrand Sjørøverforening har fått til på kort tid.

- Hvor raskt kan forhand-lingene komme i gang?

- Det kan jeg ikke si med sikkerhet. Kjell Magne Bondevik sitter i dette øyeblikk på flyet til USA hvor han skal i møte med Bill Clinton og Kofi Annan. Han følte han måtte ta det først, hum-rer Mjærum.

Mette Urdahl

mette.urdahl

@tvedestrandsposten.no