Siste sjanse til å bade i badeparken

Badesesongen nærmer seg slutten. I morgen er siste sjansen for de som vil boltre seg i badeparken i Tjenna. Mandag pakkes parken sammen.

Badesesongen nærmer seg slutten. I morgen er siste sjansen for de som vil boltre seg i badeparken i Tjenna. Mandag pakkes parken sammen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vil du ha et siste bad i badeparken i Tvedestrand, må du benytte sjansen i helgen. Søndag markeres badesesongslutt med en danseforestilling. Mandag begynner arbeidet med å ta elementene opp på land.

DEL

Badeanlegget i Tjenna har vært en stor suksess, og har samlet tusenvis av badende i sommer. Det var leder i Tvedestrand Frivilligsentral, Lars Molleklev, som i vår sørget for at badeanlegget kom på plass uten kostnad for kommunen. Han anslår at mellom 10.000 og 15.000 mennesker har besøkt badeparken de 70 dagene det har vært åpent.

- I tillegg har ca. 2.500 mennesker lånt padleutstyr; kajakker og brett. De fleste har prøvd dette for aller første gang, sier Molleklev.

Markeres med dans

Men nå er det slutt for i år. Søndag er siste badedag, og det markeres med et danseshow av elever ved DDD. I pausen bilr det mulig å kjøpe kaffe og noe å bite i.

Mandag begynner kommunens folk å ta opp badeanlegget, forteller Anton Thomassen som er enhetsleder for teknisk drift i Tvedestrand kommune.

Litt luft igjen

Elementene som utgjør badeanlegget må først tømmes for luft, men ikke helt.

- Nei, det må være litt luft igjen, slik at materialet ikke ødelegges, eller «gror sammen», når elementene brettes, forklarer Thomassen. Det er ansatte i hans enhet som får ansvaret med å få anlegget på land og klaregjøre det for overvintring.

Plasseres ved sivbed

Det var en stund uvisst hvor badeelementene skulle lagres, men det er nå bestemt at de største elementene; blant annet isfjellet og stupeslottet, vil bli plassert i en container som fraktes til et område ved renseanlegget på Tangen.

- En del av elementene tåler ikke frost, så containeren må tilføres varme, sier Thomassen. Det bestyr at det må føres strøm frem til containeren.

Artikkeltags