Selger millioneventyr

Tor Arne Hauge og Hilmar Koreliussen står bak Quickflange-suksessen. De to er for lengst i gang med nye prosjekter. (Arkivfoto)

Tor Arne Hauge og Hilmar Koreliussen står bak Quickflange-suksessen. De to er for lengst i gang med nye prosjekter. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det skotske konsernet ICR Integrity har kjøpt Quickflange AS, som tvedestrandsmannen Tor Arne Hauge startet opp i 2003. Hauge og de andre eierne har tidligere takket nei til et bud på en kvart milliard kroner.

DEL

- Ingen kommentar, sier Tor Arne Hauge, når Tvedestrandsposten spør ham hva han og de andre eierne fikk for Quickflange.

Ønsket nye eiere

Pressemeldingen om salget ble sendt ut i går. Alle aksjene er overtatt av det Aberdeen-baserte selskapet ICR Integrity. Kjøpesummen er hemmelig, men det er kjent at eierne tidligere skal ha takket nei til et bud på 250 millioner kroner.

Basert på et ønske om et større internasjonalt fotfeste, ble Meglerhuset Pareto for en tid tilbake engasjert for å finne nye eiere. Valget falt altså på ICR, som før oppkjøpet av Quickflange varslet at de i 2014 ville nå en omsetning på 313 millioner kroner.

Satser videre i Tvedestrand

Quickflanges hovedkontor befinner seg i dag i Stavanger. Selskapet har flere avdelingskontorer spredt rundt i verden. Deres største avdeling ligger imidlertid i Tvedestrand. Det er her produktutviklingen foregår. Og ifølge selskapets direktør Rune Haddeland har de 15 ansatte i Tvedestrand ingenting å frykte i forbindelse med at nye eiere overtar.

- I den grad det vil bety noe for avdelingen i Tvedestrand, er det positivt, sier Haddeland til Tvedestrandsposten.

Han forteller at de nye eierne var på besøk i Tvedestrand under sonderingene i forkant av kjøpet.

- De var kjempeimponert over miljøet i Tvedestrand. Det de opplevde der har vært veldig viktig for at de valgte å gå inn som eiere, sier han.

Utviklingsavdelingen i Tvedestrand har et nært samarbeid med Universitetet i Agder. Også det skal ha blitt vektlagt av de nye eierne.

- Naturlig prosess

Quickflange suksess er basert på en oppfinnelse av oppfinneren Hilmar Karoliussen fra Risør. Han fikk en idé til en sveisefri metode å skjøte rør på . Tor Arne Hauge tok fatt i idéen, stiftet Quickflange og la grunnlaget for en suksesshistorie av de sjeldne. Selskapet omsatte for 72,3 millioner kroner i fjor.

Hauge innrømmer at han føler en anelse av vemod ved å overlate «babyen» sin til andre.

- Samtidig er det en helt naturlig prosess, som først og fremst er gledelig. Jeg trakk meg ut av den daglige driften for tre år siden, og er kjempefornøyd med at de nye eierne satser videre på det vi har hatt fokus på, sier han.

Mangemillionærer

Tor Arne Hauges eierpost i Quickflange var på 23 prosent. Han var med det den nest største eieren.

- Sitter du og drikker champagne nå?

- Nei, selv om jeg har høstferie, så nytes champagne kun i helgene, ler Hauge.

Han er for øvrig ikke den eneste fra Tvedestrand som kan innhøste milliongevinst etter salget.

To av de andre eierne er Jan Marcussen og Roald Kristensen, som står bak selskapet Hanthosundet Utvikling AS. Med en eierpost i Quickflange på 2,87 prosent, har salget trolig gjort de to til mangemillionærer.

Har nye ting på gang

Hauge og Karoliussen er for lengst i gang med nye prosjekter. Gjennom selskapet Othecos AS jobber de med utviklingen av to nye produkter.

- Det dreier seg om pakninger og maskinteknologi, sier Hauge hemmelighetsfullt.

Selskapet har fire heltidsansatte.

Artikkeltags