Satser stort på brukte mobiltelefoner

Lagres forsvarlig: Tor Erik Håland og Tor Ingvald vil gjerne ta hånd om tusenvis av brukte telefoner og ipad (nettbrett). (Foto: Øystein K. Darbo)

Lagres forsvarlig: Tor Erik Håland og Tor Ingvald vil gjerne ta hånd om tusenvis av brukte telefoner og ipad (nettbrett). (Foto: Øystein K. Darbo)

Artikkelen er over 8 år gammel

- Vi skal bli størst i landet innen vår nisje,sier Tor Erik Håland.

DEL

Greenphone Security heter et nyetablert firma i Tvedestrand. Forretningsideen går ut på å samle inn brukte mobiltelefoner og nettbrett i stor skala, enten for avhending på en sikker måte, eller for reparasjoner og videresalg.

Etablert i næringshagen

Tor Ingvald Kilen er daglig leder i Greenphone Security, som har etablert seg i Tvedestrand Næringshage. Ansatt i firmaet er også Tor Erik Håland som skal jobbe med salg av de løsningene som Greenphone Security kan tilby overfor bedrifter.

Flere investorer

Kilen og Håland er hovedeiere i firmaet som ble etablert i forrige uke. De forteller at de også har med seg Tor Arne Hauge fra Tvedestrand og to andre kompetansepersoner som ikke bor i vårt distrikt. Tor Arne Hauge er styreleder for selskapet.

Både sikkerhet og miljø er stikkord for Greenphones virksomhet, i følge Tor Erik Håland.

Sensitive opplysninger

Folk som leverer inn sine brukte telefoner har ofte mange bilder og til dels sensitive opplysninger lagret på mobilen. Dette er materiale som folk ikke klarer å få slettet selv.

Greenphone garanterer å tømme mobiltelefoner for alle opplysninger før de eventuelt avhendes eller selges videre. De tilbyr også bedrifter noen spesielle låsbare kofferter til lagring av sine mobiltelefoner.

Reparasjoner

Samtidig satser Greenphone på å reparere flest mulig telefoner, og selge dem hvis eierne ikke vil ha dem lenger.

Kilen forteller at de kan få inn nesten nye mobiltelefoner som folk ikke vil ha lenger. Da kan Greenphone tilby en innbyttepris for telefonene, før de blir tømt for alle opplysninger og selges videre.

Det er Tor Ingvald Kilen som er teknikeren i firmaet og tar seg av reparasjonene. Typiske skader er sprukne deksler eller skjermer.

Det å forlenge mobiltelefonenes levetid er miljøsiden ved denne virksomheten til Greenphone.

- Hvert år selges det 2,5 millioner mobiltelefoner i Norge. 70 prosent av dem er såkalte smarttelefoner. Vi har et enormt marked, mener Tor Erik Håland.

Erfaring med brukte PC’er

Han har erfaring med et stort selskap for håndtering av brukte datamaskiner.

- Jeg var med på å etablere Greentech AS som nå er Nordens største selskap på dette med brukte PC’er, forteller Håland.

Tor Ingvald Kilen jobbet også i Greentech som da holdt til Skien, men nå er flyttet til Sandefjord.

Håland solgte seg ut av Greentech AS for noen år siden, men nå satser han altså på samme konsept for brukte mobiltelefoner.

Vil vokse

Tor Erik Håland er sikker på at Greenphone Security vil vokse raskt.

- Målsettingen vår er å bli størst i landet på dette innen tre år. Vi skal få inn 10 prosent av brukte mobiltelefoner og nettbrett her i landet, sier han.

Håland regner med at de må ansette flere personer i Greenphone neste år, og at de etterhvert vil få behov for større lokaler. Men han er klar på at de fortsatt vil holde hus i Tvedestrand.

- Både Tor Ingvald og jeg er lei av å pendle, så vi vil skape arbeidsplasser her i Tvedestrand, fastslår Tor Erik Håland.

Artikkeltags