Gå til sidens hovedinnhold

Salgsstart for nytt hyttefelt

Artikkelen er over 9 år gammel

I 2009 vedtok Tvedestrand kommunestyre en reguleringsplan som innebærer 19 hytter ved Persøygard og Hagefjordbrygga. Men så ble det stille.

- Grunnen til at dette har tatt tid, er at vi har ventet på båtplassene på Hagefjordbrygga. Da flytebryggeanlegget var på plass, kastet vi oss rundt, forteller Gunder Christophersen, som sammen med sine søsken eier området.

De har kjøpt 19 båtplasser i båthavna - én til hver hytte.

Hytter på påler

I reguleringsplanen for hyttefeltet er det lagt opp til minst mulig terrenginngrep. Det blir vei helt inn til feltet, men hyttene skal oppføres på påler. De skal også ha flate tak.

- Det blir dessuten mest mulig bruk av naturmaterialer, sier Christophersen.

Panoramautsikt

Han er selvsagt er spent på reaksjonen i markedet. Det er ABCenter som skal stå for salget av tomtene, og i prospektet lokkes det med panoramautsikt over skjærgården.

- Det er lagt vekt på at alle hyttene skal ha optimal utsikt. Her kan man se helt til Møkkalasset, og solforholdene er veldig bra. Dette blir heller ikke et felt der hyttene ligger tett i tett, det skal være romslig, med friområde mellom hver hytte, forteller grunneieren.

Har åpnet opp

Kommunen har satt som krav at området skal åpnes opp for allmennheten, og dette er allerede gjort.

- Det er nå mye enklere å komme frem til de fantstiske utsiktspunktene, sier Christophersen.

Fra 630.000 kr og oppover

Han og de fire søsknene skal selv bygge hytte i området, og dermed er det 15 av tomtene som vil bli lagt ut for salg.

- Hva er tomteprisen?

- De rimeligste tomtene ligger på 630.000 kroner, mend de dyreste er oppe i 1,6 millioner kroner. Her er det altså mulig å få seg ei hytte for under to millioner kroner, sier grunneieren.