RTB vil kjøre ekspressbuss til Oslo

Egen rute:  RTB har kjørte enkelte avganger er på Sørlandsekspressen for Nettbuss. Nå vil selskapet, med adm. dir. Kjetil Skjeie i spissen, opprette egen rute mellom Oslo og Kristiansand. Fylkesutvalget behandler saken i dag.

Egen rute: RTB har kjørte enkelte avganger er på Sørlandsekspressen for Nettbuss. Nå vil selskapet, med adm. dir. Kjetil Skjeie i spissen, opprette egen rute mellom Oslo og Kristiansand. Fylkesutvalget behandler saken i dag.

Artikkelen er over 11 år gammel

RTB har søkt om konsesjon om å etablere sin egen ekspressrute mellom Oslo og Kristiansand.

DEL

I om lag fem år har Risør og Tvedestrand Bilruter (RTB) samarbeidet med Nettbuss om å kjøre noen av avgangene på Sørlandsekspressen. Nå har imidlertid Nettbuss valgt å si opp avtalen med RTB fra og med 5. november.

–Jeg vet ikke hvorfor de har valgt å si opp avtalen med oss. Jeg har inntrykk av de har vært godt fornøyd med jobben vi har utført, det er vel snarere snakk om at de ønsker å bruke eget materiell og sjåfører, sier administrerende direktør Kjetil Skjeie.

Konkurrerende virksomhet

Nå ønsker RTB i stedet å starte en rute som er i direkte konkurranse med Sørlandsekspressen som Nettbuss står bak.

–Hadde ikke Nettbuss valgt å si opp avtalen, hadde vi vel satset videre sammen med dem. Nå har vi imidlertid sendt vår egen søknad om konsesjon for å opprette en ekspressrute mellom Oslo og Kristiansand. Søknaden ligger inne, og skal opp til behandling i fylkesutvalget neste tirsdag, sier Skjeie.

Artikkeltags