RTB satser sterkt

Artikkelen er over 15 år gammel

Nær 2, 9 millioner kroner betalte Risør og Tvedestrand Bilruter AS for bussen, som blant annet skal kjøre en daglig tur til Oslo. Bussen er topp moderne, og en av de mest avanserte som finnes på markedet.

DEL

RTBs nye flaggskip er 15 meter lang, og har plass til 60 personer pluss sjåfør og guide. Bussen har en rekke tekniske finurligheter, og er en av de mest avanserte man kan få kjøpt i dag.

Passasjerene kan glede seg over myke seter, de kan se film på to skjermer og ta seg en kopp kaffe fra kaffemaskinen. Den nyinnkjøpte bussen, som er den største enkeltinvesteringen både i omfang og pris for RTB, har dessuten aircondition og toalett.

- Bussen er den største og flotteste på Sørlandet. Den er dessuten nydelig å kjøre, sier sjåfør Agnar Hauge.

Han er de ansattes rep-resentant i RTBs styre, og har vært styrets representant i en innkjøpskomité.

Sjåførenes fortjeneste

Disponent i RTB, Kjetil Skjeie, sier bakgrunnen for millioninvesteringen er at RTB siden april har kjørt en daglig avgang på Sørlandsekspressen mellom Kristiansand og Oslo for Nettbuss.

- Nettbuss har satt pris på den jobben våre sjåfører har gjort, og ønsker å fortsette samarbeidet med oss. Dette utløste behovet for en større buss. Med denne investeringenkan vi gi passasjerene et enda bedre tilbud, sier Skjeie fornøyd.

Det nye kjøretøyet skal gjøre det enda mer attraktivt å kjøre buss til Oslo, og Skjeie legger ikke skjul på at RTB håper å kapre enda flere passasjerer.

Lang arbeidsdag

Den nye bussen vil starte arbeidsdagen tidlig. Klokka 05:35 går den fra rutebilstasjonen i Tvedestrand til Kristiansand. Fra Sørlandets hovedstad går turen til Oslo, som Sørlandsekspressen.

- Bussen vil være første bil ut om morgenen, og siste bil inn om kvelden, sier Agnar Hauge.

I tillegg til de daglige turene til og fra Oslo, vil den nye bussen bli brukt som flybuss og kinobuss for Tvedestrandsfolk.

- Bussen skal også brukes til turvirksomhet. Vi kan nå gi lag og foreninger et enda bedre tilbud, sier RTBs disponent, Kjetil Skjeie.

Marianne Drivdal

marianne.drivdal

@tvedestrandsposten.no

Artikkeltags