Reddet av hjemmesykepleien

Kl. 18.00 var det fortsatt mange brannfolk på stedet.

Kl. 18.00 var det fortsatt mange brannfolk på stedet.

Artikkelen er over 4 år gammel

En ansatt i hjemmesykepleien reddet en eldre mann ut av et brennende hus på Angelstad i kveld. Mannen er kjørt til sykehus.

DEL

Det var en fra hjemmesykepleietjenesten i Tvedestrand som oppdaget at det brant i huset da vedkommende skulle besøke den eldre mannen som bor der.

Utrykningsleder i brannvesenet i Tvedestrand, Geir Byvold, forteller til Tvedestrandsposten at mannen som bodde i huset var tatt hånd om av hjemmesykepleien da brannvesenet kom til stedet. Han var da kommet ut i en mellomgang.

- Røykdykkere var inne i huset, og slo ned branntilløpet, og huset ble gjennomsøkt. Vi kan aldri være helt sikker på at det ikke er flere personer i et hus. Vi gjorde også noe rivingsarbeid inne i huset, for å være sikker på at vi hadde fått slokket brannen overalt, forteller Byvold.

Full utrykning

Brannvesenet ble varslet om brannen litt over kl. 17, og det ble slått full alarm i nødetatene. Flere ambulanser og politiet rykket ut til stedet.

Ca kl. 17.45 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen.

Kl. 18.30 meldte politiet at en beboer i huset var kjørt til sykehus. Personens tilstand var da ikke kjent for politiet.

Brannen skal ha startet i en vedkurv, ifølge de opplysninger politiet har fått.

Artikkeltags