Politikerne vil ha ro i byen ved midnatt

Vil ha nattero: Går det som formannskapet vil, blir det innført et krav om ro i byen mellom klokka 24 og 06.

Vil ha nattero: Går det som formannskapet vil, blir det innført et krav om ro i byen mellom klokka 24 og 06.

Artikkelen er over 5 år gammel

Rådmannen foreslo nattero i byen fra klokka 23. Politikerne i formannskapet strekker seg en time lenger.

DEL

Når politivedtektene i Tvedestrand nå skal endres, mener rådmannen at kommunen bør sette begrensninger i forhold til støy.

Les også: Vil rådmannen ha en spøkelsesby?

Rådmannens forslag gikk ut på at: «Enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero etter kl. 23.00 og til kl. 06.00».

Debatt

Forslaget har blitt hyppig kommentert av Tvedestrandspostens lesere i sosiale medier. De synes i hovedsak at det er helt unødvendig med et slikt støykrav. I et leserinnlegg kalte Jan Erik Pedersen forslaget for latterlig.

- Vi drukner ikke akkurat i tilbud her i byen, og med dette forslaget ser det ut som et forsøk på å kvele utelivsbransjen helt, skrev Pedersen blant annet.

Bevisstgjøring

Tirsdag kveld ble forslaget behandlet av politikerne i formannskapet. Kari Stoveland Sjursen, som har utarbeidet saksfremlegget på vegne av rådmannen, uttalte da at hensikten er å bevisstgjøre innbyggerne. Hun fortalte om enkelte bykommuner som har støykrav som er så detaljerte at de er knyttet opp til decibel.

Er nok en grunn til det

- Men hvilken betydning har det om vi innfører et slikt reglement hos oss? ville Morten Foss (TTL) vite.

Han hadde flere spørsmål på lager:

- Må man nå søke om dispensasjon fra et slikt støyreglement dersom man skal ha et arrangement på rådhuset? Og er det egentlig nødvendig med så mange restriksjoner?

Les også: Vil ha ro i byen mellom klokka 23 og 06

Noe konkret svar fikk Foss egentlig ikke. Men ordfører Jan Dukene (TTL) svarte at siden de fleste kommuner har et slikt reglemet, så er det nok er en grunn til det.

Rådmann Pål Frydenberg mente for øvrig det var lurt å ha en diskusjon om en slik støyforskrift.

Skremt av snakk

Torleif Haugland (KrF) syntes det var et paradoks at spørsmålet i det hele tatt ble diskutert. Han fortalte at da han var natteravn, ble han nærmest skremt om han hørte noen som snakket i bygatene.

Likevel støttet han opp om forslaget om krav til nattero. Det gjorde også ordføreren, Morten Foss, Svein Olav Hageli (Ap), Irene Strandene (Ap) og Aud Angelstad. De mener imidlertid at kravet om nattero bør inntre en time senere enn rådmannen foreslo, altså ved midnatt.

Flertallet mener dessuten at det er kommunen, og ikke politiet, som skal kunne gi dispensasjon ved større arrangementer.

Èn gikk imot

Den eneste som gikk i mot å innføre en støyforskrift, var Høyres Tine Goderstad Sunne (H).

- Høyre vil ha bort det punktet der, sa hun.

Ut på høring

Saken skal også behandles av kommunestyret kommende tirsdag. Og etter det er det innbyggernes tur til å si sin mening. Hele forslaget til nye politivedtekter legges nemlig ut på høring.

I dette forslaget ligger det også inne nye og strengere krav til hundehold, samt at tigging og innsamling av penger kun kan skje etter at man har meldt fra om dette til politiet.

Artikkeltags