Ordføreren stiller likevel til valg

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Nominasjonskomiteen i Vegårshei Arbeiderparti fikk likevel overtalt ordfører Maya Twedt Berli til å ta gjenvalg.Godt støttet av ektemannen Oddvar sa Maya nylig ja til å stå som ordførerkandidat på partiets valgliste.

DEL

Maya Twedt Berli har vært ut og inn av tenkeboksen flere ganger det siste året når det gjelder hennes videre poli-tiske satsing.

Allerede i fjor sommer gjorde det hun det klart at hun ikke ville stille til gjenvalg som ordfører. Hun hadde da fått et godt jobbtilbud fra sin tidligere arbeidsgiver NITO, og ville si ja til det.


Anmodet om gjenvalg

Men nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet gav henne ikke opp. Før jul medgav Maya Twedt Berli for Tvedestrandsposten at hun tenkte over saken på nytt. Men like etter nyttår gav hun et klart svar. Hun takket nei til å stå på partiets liste ved årets kommunevalg.

Partiet slet imidlertid med å få en ny toppkandidat, og den siste tiden har Maya igjen vært i tenkeboksen. Hensynet til familien har veid tungt for hva slags jobb hun ville satse på videre.


SMS fra ektemannen

- Hva var avgjørende for at du likevel sa ja?

- Det var en tekstmelding fra mannen min! Her skrev han «følg hjertet ditt».

- Ellers synes jeg at det er så mye spennende på gang på Vegårshei, og det har jeg lyst til å være med på videre. Vi skal i gang med boligbygging på Hovet, flerbrukshallen reiser seg, vi har befolkningsvekst, og jeg opplever en veldig positiv ånd blant folk i kommunen, sier Maya Twedt Berli.

- Har du sagt nei til jobbtilbudet i NITO nå?

- Nei, jeg har ikke det. For vi har ikke hatt ordførervalg ennå!

Twedt Berli understreker at hun ikke tar det som en selvfølge at hun blir gjenvalgt. Selv om NITO helst vil ha svar så fort mulig, håper hun jobbtilbudet står ved lag også til høsten.


Viktig med full lønn

- Hva har det å bety at Vegårshei fra høsten trolig får en ordfører med full lønn?

- Det har ikke vært helt avgjørende, men jeg ville nok å ha takket nei til å stille som ordførerkandidat igjen hvis det lå an til at dagens lønnsordning skulle fortsette. Selv med den nye ordførerlønnen som er foreslått, vil jeg komme dårligere ut enn det tilbudet jeg har fått fra NITO.


Nye godtgjørelser

Maya Twedt Berli har selv vært med i ei gruppe som har vurdert de fremtidige politikergodtgjørelsene i Vegårshei. Denne gruppa har foreslått en ordførerlønn på 480.000 kroner. Det er ca. 30.000 lavere enn rådmannens lønn.

Nå lønnes ikke ordføreren i full stilling, men får 75 prosent av rådmannslønnen. Det vil si 382.000 kroner.

Maya Twedt Berli forteller at hun har hatt mer enn full jobb som ordfører, og synes derfor det er rimelig at den som får jobben fra høsten av får en lønnsforhøyelse.

Den vanlige møtegodtgjørelsene for de andre politikerne foreslås også økt noe. Vegårshei kommune har nå de laveste politikergodtgjørelsene i Aust-Agder.


Kommunestyret avgjør

Maya Twedt Berli presiserer at de nye politikergodtgjørelsene ikke er godkjent av kommunestyret ennå, men politikerne i kommunestyret signaliserte ved budsjett-behandlingen at de ville ha en ordfører i full stilling.

Artikkeltags