Ølfestival ga mersmak

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tvedestrands aller første ølfestival ble en skummende suksess.

DEL

«Hvorfor dra på oktoberfest i München når vi kan lage en ølfestival på Nes Verk?», det var spørsmålet kameratgjengen på fem spurte seg i vinter.

Det begynte med en morsom tanke, men lørdag ble det hele en realitet for Odd Arne Eliassen, Ole Jørgen Olsen, Geir Brynhildsen, Helge Bjørn Stormo, Geir Søraker og Erling Fresvik.

- Vi vet ikke om det kommer 50 eller 200, sa en spent festivalsjef, Odd Arne Eliassen, på begynnelsen av kvelden.

Over all forventning
Dørene åpnet klokka 17, og publikum ble møtt med tyrolermusikk fra det lokale korpset, ulike ølsorter og langbord i det gamle Ertec-bygget på Nes Verk – i god oktoberfest-stil.

Med 386 betalende festivaldeltakere gikk kvelden over all forventning.

- Helt fantastisk, sier Eliassen.

Over 1500 halvlitere
Totalt ble det solgt over 1500 halvlitere, i tillegg til lokale hobbybryggere som delte ut smaksprøver. En av dem var Vidar Andersen fra Sandøya med sitt «Ødden øl», brygget på Ødden på Sandøya, selvsagt.

- Vi håper flere lokalbryggere tar turen hvis det blir festival neste år. Nøgne Ø hadde veldig lyst til å komme, men det ble for kort varsel, forklarer Eliassen.

Festivalledelsen hadde nemlig bare tre møter i forkant, og hadde ikke all verdens tid på seg.

- Det gikk over all forventning, vi er kjempefornøyde. Vi skal ha styremøte om litt for å oppsummere, det en del forbedringspotensialet til neste år om det blir festival, men mye tyder på at dette kan bli en tradisjon, sier en fornøyd festivalsjef.

Se bilder fra kvelden her.

Artikkeltags