Gå til sidens hovedinnhold

Nytt rekordforsøk over Skagerrak

Artikkelen er over 13 år gammel

Lørdag morgen gjør Bjørn Hansen og Elling Wirum et nytt rekordforsøk Skagerrak Across, det vil si fra Tvedestrand til Hirtshals og tilbake.

Det er TRK som arrangerer dette rekordforsøket. Båten til Hansen (fører) og Wirum (navgivatør) vil bli fulgt av to helikoptere underveis.

Sandefjord-teamet vant Skagerrak Across under Tvedestrandsregattaen i sommer. Men da var det ikke ideelle forhold, og de brukte i overkant av tre timer fram og tilbake fra Tvedestrand til Hirtshals. De kom ca. 14 minutter for seint til å slå den gamle rekorden til Petter Marcussen og Audun Tegdan.

Med dagens båter og idelle forhold på sjøen skulle det være mulig å kjøre på under to timer. Rekordforsøket gjøres tidlig på morgenen da det som regel er roligst sjø. Hansen og Wirum hadde planlagt å gjøre et rekordforsøk tidlig om morgenen for noen uker siden, men det ble avlyst på grunn av tett tåke.

Dag Twist i TRK forteller til Tvedestrandsposten at starten for rekordforsøket lørdag er satt til ca. kl. 07.00, kanskje noe tidligere. Båten kan derfor være tilbake i Tvedestrand allerede ved 9-tiden.