Mye lokal mat på høstmarkedet

Tor Granerud marinerte og grillet villsau som har gått på beite i Tvedestrand.

Tor Granerud marinerte og grillet villsau som har gått på beite i Tvedestrand.

Artikkelen er over 5 år gammel

Alt fra hjemmebakte brød og kaker til fårikål og «tvedestrandsk» villsau ble servert på høstmarkedet lørdag.

DEL

Tor Granerud kunne by på smaksprøver av lokal villsau - som den urnorske sauerasen kalles.

Granerud, som har etablert firmaet Ragg, har hatt sauene på beite i Tvedestrand, og i dag var de havnet på grillen i gågata.

Gratis fårikål

Noen blide karer i høye kokkeluer, fra Kokkenes mesterlaug i Aust-Agder, var som vanlig på plass på høstmarkedet.

Denne gang hadde de fårikal i wok’en, og delte ut gratis porsjoner til alle som ville ha. Det var Tvedestrand Næringsforening som betale fårikålgildet.

Ferskt brød og søtt pålegg

Ellers hadde Aud Vegerstøl fra Vegårshei en stand med sine mobile bakerovn, og solgte ferske brød. Og de som ville ha et skikkelig søtt pålegg, kunne kjøpe nyslynget og lokal honning fra ekteparet Ida Marie og Gunnar Skjerkholtdalen.

Vi registrerte forøvrig flere som solgte ferske munker og andre kaker, og noen gutter fra 9. klasse stekte vafler til inntekt for en planlagt klassetur med Aktive Fredsreiser neste år.

Mange folk i byen

Det var til dels stor trengsel i gågata i dag. De mange tilbudene fra både gjesteutstillere og forretninger, samt aktiviteter som turnoppvisning, dukkevognparade og strongman-oppvisning, trakk mange folk til byen.

Artikkeltags