Legger ned Miljøexpressen

Artikkelen er over 10 år gammel

Nettbuss, som ny eier av Risør og Tvedestrand Bilruter, har besluttet å legge ned Miljøexpressen. Det fører til at fem sjåfører mister jobben.

DEL

Det er ni måneder siden RTB valgte å kaste seg inn på det konkurranseutsatte ekspressbussmarkedet mellom Sørlandet og Oslo. Grunnet lavt belegg på ruta og høye kostnadene som følge av stigende drivstoffpriser, legges ruta nå ned.

Det er ikke lenge siden Nettbuss overtok det lokale busselskapet etter at de fire eierkommunene; Tvedestrand, Vegårshei, Risør og Gjerstad solgte selskapet.

Nettbuss Sør gjorde det raskt klart at det ikke var aktuelt å beholde den tidligere konkurrentens tilbud mellom Sørlandet og hovedstaden.

Administrerende direktør Kjetil Skjeie i RTB opplyser at det er 10 stillinger som blir berørt når Miljøexpressen parkerer 15. september.

Fem sjåfører blir sagt opp, og fem blir permittert.

– Det er de samme stillingene som ble opprettet da vi startet opp ruta, og når stillingene nå forsvinner, går det etter ansiennitet i forhold til hvem som må slutte. Men det må også sies at det er et godt arbeidsmarked fortsatt, og det blir stadig ledige stillinger både hos oss og andre selskaper, så det er ikke den verste tida når en først må gå til det skrittet å si opp noen, sier Skjeie.

Han kan ikke opplyse noe om hvor mye RTB har tapt på ekspressbussatsingen.

Foreløpig fortsetter RTB under eget navn og egen administrasjon. Verkstedet i Tvedestrand får dessuten mer å gjøre, ved at en del av vedlikeholdet av bussene til Nettbuss nå flyttes fra Arendal til Tvedestrand der det er bedre kapasitet.

Artikkeltags