Lager rekordvott for Ylvis

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lyngør Trikotage har fått det noe spesielle oppdraget.

DEL

For en måned siden fikk Øyvind i Lyngør Trikotage en telefon fra tv-showet Ylvis med spørsmål om han kunne strikke en gigantisk selbuvott.

- Det er første gang jeg har fått en sånn henvendelse, ler han.

Ylvisbrødrene Bård og Vegard er kjent for sine mange snodige og morsomme påfunn, og ett av dem er å slå rekorden i verdens største selbuvott, som måler hele 2.47 meter.

- Vi har flyttet noe av produksjonen utendørs, forteller Anette.

Votten skal strikkes i seks deler, og bare det ene tommelstykket er like stor som et pledd. Lengden skal til slutt bli på 3.24 meter.

I dag kom sidekick i programmet, Magnus Devold, på inspeksjon til den lille strikkefabrikken i Sagesund, og han var meget fornøyd med resultatet.

- Her har vi en verdensrekord, proklamerte han.

Selbuvotten er langt fra ferdig, og Øyvind og Anette strikker nå på spreng for å bli ferdig med verdensrekorden innen neste lørdag. Da skal den fraktes til Lista, som nå, på Magnus sitt initiativ, snart kan smykke seg med hele tre tre verdensrekorder.

- Jeg er opprinnelig fra Lista, men jeg da jeg kom tilbake dit for litt siden merket jeg at stedet ikke var sånn som jeg husket det. Det hadde falt litt. Så jeg tenkte "hva er det alle steder som utmerker seg har?". Jo, verdensrekorder. Så skal jeg skaffe Lista tre stykker, flirer han.

I tillegg til votten fra Tvedestrand skal de også få verdens største spark og verdens største kompe.

Artikkeltags