Kurset to og firbeinte

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Svært mange hundeeiere vil ha nytte av å delta på et kurs om hundehold. Gjerne sammen med sin firbeinte venn.

DEL

Det har veterinær Joanna Stenberg tatt følgene av, og sist helg holdt hun og in-struktør, Monica Torgersen, kurs i hundeoppdragelse i regi av Dyreklinikken Tvedestrand.

- Kurset tar sikte på å gi hundeeierne grunnleggende kunnskaper om hundehold, forklarer Joanna Stenberg.

Med det mener hun blant annet at hundeeieren skal lære hunden hverdagslydighet som å gå pent i bånd, sitte på kommando og komme på innkalling.

Ellers fikk hundeeierne innføring i enekel førstehjelp og hvordan de med enkle midler kan behandle øyelidelse og ørebetennelse, og litt generell førstehjelp og hvor-dan de skal forholde seg ved forgiftninger.

Men kurset var ikke bare beregnet på de tobeinte. De firbeinte fikk også sin dose.

- I dag er hunden gjerne et familiemedlem, med minimal omgang med andre hunder. Sosialiseringsprosessen er like viktig for våre firbeinte venner som for oss. Hundene må opplæres til å omgå hverandre, og da helst med hunder i lik alder, forklarer Monica Torgersen.

Helst bør hunden venne seg til å være sammen med andre hunder allerede som valp. Men det er aldri for sent. Det kan Bodil Nyjordet Tveten bekrefte. Hun deltok på kurset sammen med «Tassen», en 5½ år gammel blandingshund.

- «Tassen» er en familiehund, og trenger å lære å være i lag med andre hunder. Jeg har fått mange gode tips, vi har hatt godt utbytte av kurset, og jeg ser allerede at «Tassen» har hatt positivt utbytte av det, forteller hun.

- Vi skulle nok ha gått på kurs for mange år siden. Men det er som kjent aldri for sent å lære. Det tar bare litt lengre tid, legger hun til.

Også Helene Gliddi, med sin fire måneder unge «Vegas», en Novia Scot duck toller retiever, har bare godord til overs for kurset.

- Som nybakt hundeeier ønsket jeg å lære mer om hundehold og få kunnskap om nødvendig basistrening for «Vegas», forteller Helene.

Både hun og Bodil roser kurslederne, og dersom Joanna og Monica gjentar prosjektet, anbefaler de kurset til andre hundeeiere.

are arctander vik

are.a.vik

@tvedestrandsposten.no

Artikkeltags