- Kristne er mine verste motstandere

Rune Larsen fortalte at mange kristne reagerer negativt, når han forfekter sitt avholdsstandpunkt.

Rune Larsen fortalte at mange kristne reagerer negativt, når han forfekter sitt avholdsstandpunkt.

Artikkelen er over 5 år gammel

Rune Larsen begeistret et fullsatt Vegårshei forsamlingshus søndag ettermiddag, men på ett punkt har han kristne mennesker som sine verste motstandere.

DEL

Under konserten på «Huset» fortalte den kristne musikeren og TV-kjendisen at han har vært avholdsmann helt siden ungdommen, og allerede før han ble kristen som 20-åring.

Det standpunktet skulle man kanskje tro at alle kristne applauderte, men slik er det slett ikke, ifølge Rune Larsen.

Alkohol kult blant kristne

- Mine verste motstandere er faktisk de kristne! Jeg møter mye større toleranse hos andre mennesker. De som ikke bakker meg opp er gjerne de kristne, sa Rune Larsen på Vegårshei Forsamlingshus.

Han hevdet at det er blitt kult blant kristne i studentmiljøer å drikke alkohol, og han får altså mange negative reaksjoner fra kristne når han forfekter sitt avholdsstandpunkt.

- Jeg har ingen dekning i Bibelen for at det er synd å drikke alkohol, så jeg skal ikke slå folk i hodet med bibelvers, understreket Larsen.

Han fremholdt at grunnen til at han har valgt å være avholdsmann er hensynet til alle dem som sliter med alkoholens alvorlige skadevirkninger.

Fra Elvis til Jesus

Noen diskusjon for eller i mot alkohol ble det imidlertid ikke på Vegårshei. Dette var en konsert med tittelen «fra rockens konge til kongenes konge», som Larsen holdt sammen med to andre musikere.

Konserten skulle være en slags musikalsk reise gjennom Rune Larsens liv, og den blide bergenseren leverte som forventet, med blant annet Elvis Presley på repertoaret.

Det ble rene Lollipop-stemningen i storstua til Guds Menighet, før repertoaret dreide over til kristne lovsanger, som folk også sang livlig med på.

Les mer om denne spesielle konserten i Vegårshei forsamlingshus i Tvedestrandspostens papiravis torsdag.

Artikkeltags