Krangel etter konkurs

Stormer ennå rundt hotellet: Magne Modalsli går hardt ut mod de som drev hotellet, driftsselskapet TTS AS.

Stormer ennå rundt hotellet: Magne Modalsli går hardt ut mod de som drev hotellet, driftsselskapet TTS AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Magne Modalsli kritiserer driver: Men driveren, Trond Slyngstadli, slår hardt tilbake

DEL

- Under enhver kritikk, sier Magne Modalsli om driften av Tvedestrand Fjordhotell. Trond Slyngstadli i TTS AS, mener Modalsli kaster stein i glasshus.

Torsdag skrev Tvedestrandsposten at driftsselskapet til Tvedestrand Fjordhotell,TTS AS, er konkurs.

Magne Modalsli, som sammen med andre er ny eier av hotellet, retter sterk kritikk mot TTS AS, selskapet som drev hotellet i nesten tre år.

En halv million i husleie

Modalsli forteller at Tvedestrand Fjordhotell AS har fremmet et krav i boet til TTS AS på 500.000 kroner. Dette gjelder ubetalt husleie.

- Men det er nok ikke noe å hente, tror Modalsli.

Han sier at han har igangsatt en «ryddejobb» ved hotellet, og ser nå at det er en rekke ting som mangler av blant annet utstyr.

Mangler bestikk og servise

- Hotellet ble leid ut helt driftsklart med blant annet komplett servise og bestikk. Når noe er blitt ødelagt, er det ikke blitt fornyet. Det er heller ikke blitt utført løpende vedlikehold i løpet av disse tre årene, sier Modalsli.

Han forteller også at driftsselskapet heller ikke har ordnet opp etter et innbrudd i fjor.

- Dersom forsikringsselskapet ikke dekker det som gikk tapt, skulle driftsselskapet ha gjort det, påpeker hotelleieren.

Enda en halv million

Han forteller også om en større vannskade på Ankerplassen.

- Dette stedet må nå rehabiliteres for en halv million kroner.

Denne kostnaden mener Modalsli at TTS skulle ha tatt.

- Hotellet hadde en omsetning på sju millioner kroner i fjor. Da bør man klare å få det til å gå rundt, men TTS AS har ikke hatt kontroll på kostnadene i det hele tatt.

For varmt på hotellrommene

- Når hotellrom står tomme, så er det ikke nødvendig å har 25 grader på rommet. Det er heller ikke nødvendig med et bookingsystem som koster 7 - 8.000 kroner i måneden. Dette har vi nå kvittet oss med, forklarer Modalsli.

- Jeg fikk sjokk da jeg begynte å se på pengebruken.

Han forteller til Tvedestrandsposten at han også ble oppgitt når han har måttet avbestille leiebiler som det tidligere driftsselskapet brukte i hotelldriften.

Innkjøpet av sparelyspærer til hele hotellet reagerer han også på.

- Ingen av sparelyspærene ble montert. Da sparer man ikke penger, sier Modalsli tørt.

TTS hadde høy omsetning

Modalsli påpker at TTS AS klarte å skape en høy omsetning.

- Men ingen av de ansatte følte noe eierforhold til hotellet. Det var ingen som brydde seg om hva ting kostet. Dermed gikk det galt. Nå får vi som har overtatt ta lærdom at de feilene som er gjort, og satse på ny frisk, sier Modalsli.

Vil ha nye drivere igjen

Han sier at det etter hvert kommer til å bli annonsert etter en vertspar som kan påta seg driften av hotellet.

Magne Modalsli & Co. har etablert tre selskaper; Tvedestrand Fjordhotell AS som eier hotellet, Tvedestrand Brygge AS som har råderett over Bakkeskåtområdet og Tvedestrand Utvikling AS som skal utvikle hotelleiendommen.

Hvert selskap står oppført med en egenkapital på 1,1 millioner kroner.

- Kritikken er useriøs

Tidligere daglig leder i TTS AS, mener Magne Modalsli kaster stein i glasshus.

- Når det gjelder bookingsystemet, investerte vi i dette for å kunne møte lovnadene han hadde gitt oss om utbygging av hotellet, sier Trond Slyngstadli.

Trodde på byggeplanene

18 rom var det i hotellet da TTS begynte å drive. Det er ikke nok til å få en busslast med gjester til overnatting, og BSUs planer var å bygge om hotellet så det fikk hele 75 rom.

- Derfor trengte vi det nye bookingsystemet, og det var en kostnad vi tok for å møte utbyggingene. Dette er en avgjørelse Modalsli selv har vært med på å ta. Så å komme å kritisere oss for å kaste bort penger på dette, er totalt useriøst, sier Slyngstadli oppgitt.

- Luftslott

- Modalsli hadde aldri intensjoner om å følge opp løftene sine om utbygging. Det var bare enda et luftslott, sier Slyngstadli, som har opplevd en liknende sak med Modalsli i Larvik.

- Vi ble nødt til å stenge også der av samme grunn som i Tvedestrand. At han nå sitter og kritiserer oss, er ordentlig forkastelig.

Skrudde opp husleien

Kravet på 500.000 i husleie overrasker Slyngstadli.

- Det er det dummeste jeg har hørt. Skylder vi ham for de ikke godkjente rommene? Som han påsto var godkjente? Underveis skrudde Modalsli også opp husleien uforholdsmessig mye, fra 13 prosent av omsetning til 18 prosent. Det er mulig vi skylder 500.000, men nå prøver han å vri dette til sin egen fordel. Bildet er mer nyansert, sier Slyngstadli.

Han peker også på at BSUs aksjonærer var medeiere i TTS.

- Det har vært en dyr erfaring for oss, å blande oss inn i Magne Modalsli, sier Slyngstadli bittert.

Artikkeltags