Konkursboet til Moreto EDB er solgt

Fremtiden til trygghetsalarmen Safemate ser adskillig lysere ut i dag enn den gjorde for få dager siden.

Fremtiden til trygghetsalarmen Safemate ser adskillig lysere ut i dag enn den gjorde for få dager siden.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I forrige uke gikk tvedestrandsselskapet Moreto EDB AS, som har utviklet trygghetsalarmen Safemate, konkurs. Nå melder Lyse Smart at de har kjøpt produktet.

DEL

I helgen ble det kjent at Moreto EDB er konkurs. Selskapets daglige leder, John Arne Haugenes fra Tvedestrand, kunne imidlertid opplyse at det ble jobbet med å finne nye eiere til selskapets produkt; trygghetsalarmen Safemate.

Og i dag kunne Lyse Smart, et av selskapene i Lyse-konsernet, offentliggjøre at de har kjøpt «innmaten» i konkursboet til Moreto EDB. Fremtiden til trygghetsalarmen ser dermed ut til å være sikret.

Ikke overrasket

Lyse Smart vil opprette et eget datterselskap for å føre Safemate videre, og mellom og tre og fem av produktutviklerne fra Moreto EDB følger med over i dette selskapet. En av dem er Marius Bjønness, som har vært med på utviklingen av trygghetsalarmen siden den var på tegnebrettet.

- Dette er gode nyheter, men ikke veldig overraskende. Vi har hele tiden hatt stor tro på dette produktet, sier Bjønness.

Ukjent pris

I oppbudsbegjæringen som ble behandlet i Aust-Agder tingrett i forrige uke, kom det frem at Moreto EDB etterlater seg 7.780.000 kroner i gjeld. Aktiva er anslått til kr. 13.281.448 kroner.

Bjønnes vet ikke hva Lyse Smart måtte betale for Safemate.

Tvedestrandsposten har ikke lykkes å komme i kontakt med noen i Lyse Smart, men i en uttalelse på selskapets nettsider sier direktør Jan Holm at velferdsteknologi er et av selskapets satsingsområder.

- Her er hele verdikjeden like viktig, fra leveranse og drift av teknologi til alarmsentralen. Kvalitet og trygghet i trygghetsalarmen er alfa omega, uttaler Holm.

GPS-basert toveis alarm

Trygghetsalarmen Safemate ble lansert på det norske markedet i november 2012, og er deretter solgt til flere andre land. Konseptet er en alarm som henger rundt brukerens hals. Når brukeren trykker ned en knapp ringes fire mottakere opp parallelt. En SMS, med brukerens posisjon, går samtidig til de fire mottakerne. Når første mottaker har besvart samtalen, får de andre tre beskjed.

Alarmens GPS-funksjonen gir også varselsmuligheter dersom brukeren går utenfor et definert område.

Utfasing av analogt telefonnett

Lyse Smart opplyser i sin uttalelse at utfasingen av det analoge telefonnettet i Norge starter opp i 2017, og at dette har fått Helsedirektoratet til å kreve at alle norske kommuner bytter fra analoge til digitale trygghetsalarmen innen 2017. De ønsker også å utvikle produktet videre.

- Målet er på sikt å tilby nye og hensiktsmessige løsninger i tråd med morgendagens digitale trygghetsalarmer, opplyser direktør Jan Holm i Lyse Smart i uttalelsen.

Artikkeltags