Bare dager før dokumentaren «Idas Dagbok» skal vises under internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA) bekrefter produksjonsselskapet Indie Film at filmen nå er ferdigstilt, og klar for verdenspremiere.

I 2006 begynte Ida å filme seg selv - ikke fordi hun var oppmerksomhetssyk, men fordi det var god terapi mot alle de vonde tankene hun slet med. Videokameret ble hennes dagbok.

For fire år siden startet samarbeidet Indie Film, som har sydd klippene sammen og gjort dagboksjangeren enda mer tydelig.

Resultatet har blitt «Idas dagbok», som, allerede før den ble ferdig, fikk så mye oppmerksomhet at den blr nominert i «mid-length»-kategorien under den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam.

Tvedestrandsposten har fått tilgang på en liten smakebit av filmen. Her kan du se den aller første scenen av «Idas Dagbok».

Filmen har verdenspremiere førstkommende lørdag, og Ida innrømmer at hun er litt nervøs.

- Å vise meg selv på det mest sårbare føles ganske brutalt. Det trengs mer åpenhet rundt psykiske lidelser og sykdommer. Jeg gjør dette i et ønske og håp om om å hjelpe andre i samme situasjon, forteller hun.