- Egotripp?? Ja! innrømmer Trond Holtvedt. Han har brukt rundt 200 timer av de lyse vårmånedene på å lage et fartøy ut av en varmtvannstank.

Stolt skipsreder

At alle faktisk burde gå for en skikkelig egotripp (om enn kanskje ikke med en varmtvanns-tank) er herved avklart: Stoltheten, gleden og iveren til Trond er ikke bare hørbar, men også følbar og synlig.

Tvedestrandsposten treffer Trond, familen, og den snåle farkosten «Il Tempo Sin Tante» ved bensinstasjonen i Kilsund.

- Folk smiler til meg

Trond kjører hit hver morgen for å kjøpe avisen og for å bade på skjæra etterpå.

- Når folk ser denne farkosten, reagerer de på følgende måte: Enten smiler de og vinker, eller så strekker de hånden frem med tommelen opp, eller så klapper de, eller så bare kikker de, forteller Trond.

Til vanlig bor Trond og kona Hanne Stine Hallingby (opprinnelig fra Tvedestrand) i Oslo. Sammen har de barna Hågen (11), Sigrid (14) og Solveig (17).

Nå har hele familien hytteferie på Tverdalsøya. I forkant av ferien startet Trond på sitt varmtvannstank-prosjekt.

Ego i garasjen

- Tanken var at jeg skulle delta i Flostaregattaen under kategorien «saktegående fartøy med festlige innslag». Det ble ikke noe av, og så tenkte jeg at jeg kunne være med i Tvedestrandsregattaen, men så ble den avlyst, sier han.

«Il Tempo Sin Tante» er bygget i perioden april til juni, og Trond estimerer at han har brukt 200 timer på prosjektet.

Han innrømmer at han har fått bra med egotid i garasjen med praktiske utfordringer i forhold til det nå flytende og smilende objektet.

Bygget sengebåt i fjor

I tillegg til teknisk innsikt og kreativitet, har Trond også en raus porsjon humor:

- I fjor bygget jeg en seng som jeg konstruerte med seilbrett under. Men jeg ble våt i den. Derfor tenkte jeg at jeg måtte lage en flytende innretning med cockpit, sier han.

Ekstrautstyr

Trond Holtvedt er ikke sen med å fortelle om de tekniske finessene og alt ekstrautstyret «Il Tempo Sin Tante» har.

- Her ser du speilene, de kommer fra en motorsykkel. På baksiden av speilene er det preget en havørn, sier han, med glimt i øynene.

- Frontlyktene var opprinnelig festet til en olabil jeg fant på et loppemarked. På dette instrumentpanelet, som jeg konstruerte ved hjelp av en pepperkakeboks, kan jeg styre lyset, forteller Trond ivrig.

- Jeg har lanterne, horn, balkongflagg, og lader for mobiltelefon. Det er viktig. Rattet kommer fra en go-cart, og rattstammen er fra en kontorstol. Videre ekstrautstyr: «Il Tempo Gigante» hadde jo med seg rødt og blått blod. Jeg har også flasker med noe rødt og blått. Men de røde flaskene er det shampo i, og de blå er det totaktsolje i. Jeg har to termoser som ankerholdere. De er montert på seilbrettene som varmtvanns-tanken igjen er montert oppå. Jeg har to master bak til flagg. Ett til balkongflagget og ett hvor rederflagget skal vaie. Jeg skal ha seilbrettmast på seilbrettene, og jeg skal ha feste for kamera, for jeg skal filme turene mine, forteller Trond.

Benekter skrotopplag

«IL Tempo Sin Tante» er bygget i en dobbelt garasje.

- Har du mye skrot?

- Nei. Det har jeg ikke. Men jeg har fire garasjer. Den ene er byggehall og den andre er delelager. Jeg ser meg om etter en hall. Ja. Er det noen som har en dobbel garasje her på Sørlandet er jeg interessert, sier Trond, mens han står på det ene seilbrettet til «Il Tempo Sin Tante». Fra brygga kommer det en mild, men bestemt protest:

- Nei, nei, nei, nei, ler konaHanne Stine Hallingby.

- Det er nok med de fire garasjene vi har hjemme! Flere garasjer protesterer jeg mot, understreker hun mildt.

Trond ser på sin kone med et ertent blikk.

- Det har jeg ingen forståelse for, sier han, mens han prøver å la være å smile.