Katt flyktet fra politiet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kanskje hadde den ikke helt rent mel i posen, katten som lå og koste seg i sola på gjestebrygga. For da den plutselig ble overrasket av politiet, forsøkte den å stikke av. Det gikk ikke så bra.

DEL

Politiet skulle bare sjekke en båt som lå noe forkjært fortøyd på gjestebrygga. Men da de de entret landgangen ut dit, ble de møtt av en liten svart katt som plutselig fikk det travelt med å komme seg vekk. Katten må ha ansett at den sikresten måten å komme seg raskt i land på, var å hoppe. Men den feilberegnet avstanden, og havnet isteden i sjøen.

Dermed ble politiets oppdrag nede på brygga forandret til en redningsaksjon. Det fantes nemlig ingen steder katten kunne komme i land. En stund ble den liggende i sjøen og bakse, mens politimannskapene forsøkte å få tak på den. Men nok en gang valgte katten å unnslippe lovens lange arm. Den søkte isteden tilflukt under brygga. Og der ble den værende. Trolig i et hull rett over vannoverflaten.

Kattevennen HC Hanssen var vitne til opptrinnet. Han mente å kjenne igjen katten. Den lignet nemlig veldig på Boris, som Tvedestrandsposten i går feilaktig skrev at kunne være forlatt av feriegjester.

Se også: - Har bare god appetitt

HC ilte straks til og hentet robåten sin, som han har liggende i indre havn. Med denne farkosten kunne han komme inn under brygga, og på den måten få katten trygt i land. Men katten var tydeligvis ikke lysten på å ta noen sjanser denne dagen, og ga seg ikke til kjenne.

Det endte med at robåten til HC ble fortøyd innunder byrgga, slik at katten - når de skuelystne er borte - kan gå tørrskodd fra gjemmestedet sitt og opp på land.

Klokken 16:00 får Tvedestrandposten opplyst at katten er reddet. Eieren klarte til slutt klarte å få den frem fra skjulestedet sitt. Det viste seg at det ikke var Boris.

Artikkeltags