Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er veldig lei meg

Artikkelen er over 9 år gammel

Fylkesmann Øystein Djupedal ser i ettertid at det var en feilvurdering å ha på seg fritidsantrekk under 200 års-markeringen av slaget i Lyngør.

Antrekket som Øystein Djupedal hadde på seg under 200 års-markeringen av slaget på Lyngør den 6. juli har blitt hardt kritisert av Tor Dahl fra Tvedestrand/Oslo.

«Upressede kakhibukser»

Tor Dahl skriver blant annet i sitt leserinnlegg til Tvedestrandsposten:

«Offiserene med admiralen i spissen var kledt i sine mørke, stilige uniformer, mannskap og flere av sivilbefolkningen var iført sine gamle drakter, og også mange fremmøtte var pent kledt for den store anledningen.

Men det var en som viste respektløshet ved å kle seg i upressede kakibukser og fritidsjakke, og det var fylkesmann Øystein Djupedal. Han hadde tydeligvis ikke vett nok til å kle seg på en passende måte ved en slike anledning. Han var et trist syn der han satt fremst på podiet mellom biskopen og admiralen.»

Fylkesmannen skjønte i ettertid at han ikke var korrekt antrukket for anledningen.

Hadde på seg dress før på dagen

- Hva synes du om at antrekket ditt blir kommentert og kalt respektløst?

- Jeg ser i etterkant at det var en feilvurdering at jeg kom i fritidsantrekk. Grunnen var at vi hadde bedt våre gjester om å ha på seg pent fritidsantrekk. Derfor ønsket jeg også å gå kledd som dem. Jeg hadde dress tidligere på dagen og skiftet før jeg dro til Lyngør. Men jeg burde hatt med meg et skift med dress.

- Feilvurdering fra min side

- Synes du selv at du var riktig antrukket?

- Jeg skjønte da jeg kom til Lyngør at det var en feilvurdering. Lunsjen for inviterte gjester, hele forestillingen om kvelden, alt var veldig fint, så jeg er veldig lei meg hvis noen synes det ikke var riktig. Det var en feilvurdering fra min side, men det la ikke noen demper på feiringen, sier fylkesmannen.

- Både det som skjedde tidligere på dagen i Risør, minnemarkeringen på Askerøya og Lyngør senere på kvelden er jeg stolt av å være med å lede. Ikke en gang regnet klarte å legge en demper på det. Alle kan være stolt av den markeringen, fortsetter Djupedal.

Fylkesmannen ellers alltid i dress

- Blir du lei deg når du får kleskritikk i avisene?

- Det har jeg ikke noen kommentar til. Som sagt skjønte jeg at det var en feilvurdering. Jeg går alltid med dress ellers. Dette var én av de få dagene i året jeg ikke hadde på meg dress. Men det var for sent å gjøre noe med det da jeg satt ute i Lyngør og dressen var et annet sted, sier Djupedal.