«Ida & Erlend» satser på hjemmebane

Nye reklameaktører: Erlend Klouman Høiner og Ida Monrad Haugen har startet ny næring på Gjeving. Du finner dem på  www.idaogerlend.no.

Nye reklameaktører: Erlend Klouman Høiner og Ida Monrad Haugen har startet ny næring på Gjeving. Du finner dem på www.idaogerlend.no. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Prisbelønt reklamepar starter design- og reklamebyrå på Gjeving.

DEL

Ida Monrad Haugen og Erlend Klouman Høiner har flyttet fra Oslo til Gjeving, hvor de har etablert reklamebyrå bestående av to hoder.

- Vi tilbyr det meste et større reklamebyrå tilbyr, bare litt billigere, litt mer effektivt og litt enklere, sier paret.

Ida Monrad Haugen (41) vokste opp på Holmen i Lyngør, og har alltid visst at hun én dag ville flytte hjem til Sørlandet.

- Da Erlend (38) og jeg ble sammen, fikk han fort vite om de planene, ler lyngørjenta.

Kolleger ble kjærester

Ida og Erlend traff hverandre i 2003, da de ble kolleger i TRY reklamebyrå. I 2005 ble de et par, og for to år siden fikk de datteren Dagny. Da kjøpte de også huset i Einarsvika på Gjeving.

- I Oslo bodde vi i en toroms leilighet, så vi hadde større «hytte» enn bolig. Når så Dagny trengte eget rom, kunne vi ikke både kjøpe større leilighet i Oslo og beholde huset her. Derfor tenkte vi at «nå gjør vi det. Nå flytter vi». Vi hadde snakket om det lenge.

Fra sushi til måkeskit

Med parets egne ord sa de sommeren 2012 farvel til Oslos sushi og caffe latte, og flyttet til sørlandskystens måkeskit og reker. Pengene fra leilighetssalget ble startkapitalen for minibyrået Ida & Erlend AS.

Til sammen har de to 28 års fartstid fra noen av de mest prisvinnende reklamebyråene i Norge. I Oslo jobbet de som en del av et stort apparat, nå er de bare to.

Likevel kan de tilby det meste: Annonser, film, radioreklame, utendørs- og nettreklame. De har jobbet mye med butikkmateriell. Logoer og nettsider kan de også ta seg av, i tillegg til andre designjobber, som for eksempel pakningsdesign.

- Vi hjelper deg dessuten gjerne med hvordan du fremstår i sosiale medier, eller hvordan du best mulig kan bli lagt merke til på den aller viktigste digitale platformen, mobilen, sier de.

Rikt utvalg titler

Når man krymper et byrå ned til to hoder, må man finne seg i assorterte arbeidsoppgaver. Erlend er daglig leder, Art Director, tekstforfatter og vaktmester.

- Mens jeg er formgiver, del-eier, kantinehjelp og diktator, oppsummerer Ida.

- Dere er ikke redd for å bo og jobbe sammen under samme tak 24/7?

- Vi mener det skal gå veldig bra. Men jeg har begynt på fotballtrening for å treffe litt andre mennesker også, vedgår Erlend, som trives som sørlending.

Småfuglenes bestevenn

Erlend er også interessert i naturen, men mest som observatør. Han holder tilsynelatende liv i halve Sørlandets småfuglbestand fra fôringsautomater utenfor stuevinduet. Han kan også finne på å kikke litt på stjernene ved hjelp av et svært teleskop.

- Vi må bare innrømme at vi ikke er de helt topptrente friluftsmenneskene. Men vi har ski, akebrett og mange planer, sier Ida.

Kreativt på Gjeving

Paret bor tomt i tomt med Idas søster, og fritiden tilegnes først og fremst Dagny og famililiv. Storbyen savner de ikke.

- Både på Gjeving, Sandøya og i Lyngør skjer det masse spennende. Bare se hva Kari og Ronnie Laurendz får til i Lyngør. Det inspirerer oss, og vi vil gjerne bidra med noe som er annerledes i nærmiljøet, sier Erlend.

- Det er litt fart her. Gründerstemning blant unge, kreative mennesker - hvis vi kan kalle oss det, da? undrer Ida.

- Joda, mener Erlend.

- Litt til!

Artikkeltags