Anette Vabø Andersen er overveldet over oppslutningen om fakkeltoget i Tvedestrand i går kveld.

Rundt 1.500 samlet seg

Etter det Tvedestrandsposten har fått opplyst var rundt 1.500 mennesker samlet i fakkeltoget som gikk fra kommunehuset til rådhuset på brygga, for å vise omtanke og solidaritet med de som er rammet av de grufulle terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Stolt og rørt

- Jeg er stolt og rørt over at vi i Tvedestrand kan samles på denne måten. Jeg har ikke ord for det, sier Anette Vabø Andersen.

- Da jeg sto ved kommunehuset hadde vi 600 fakler. Jeg var spent på oppslutningen, og tenkte at det vil i hvertfall ville holde med fakler, og så kom det over dobbelt så mange! Jeg har kun bodd i byen i et knapt år, og er overveldet. I dag er jeg stolt av å bo i Tvedestrand, sier Anette.

- Hvis 1.500 mennesker gikk i fakkeltoget, så utgjør det 25 prosent av befolkningen i kommunen, legger hun til.

Takker flere

Initiativtakeren til fakkeltoget vil gjerne rette en takk til kommunen, Siw Johannessen og frivilligsentralen som støttet opp om arrangementet med praktis hjelp. Hun skryter også av ungdommene som hev seg rundt og ordnet lyd og lys.

Glade for at noen gjorde det

Selv har Anette Vabø Andersen også fått mange hyggelige tilbakemeldinger for at hun tok initiativet.

- Dette er noe alle kunne gjort, men jeg har fått mange tilbakemeldinger om at folk er glade for at noen gjorde det, sier Vabø Andersen.

Det var tydelig at dette var en markering folk hadde behov for.

Stengte dørene i respekt

Grisen storsenter og butikkene i sentrum som har langåpnet i juli, stengte igår klokka 17 av respekt for minnemarkeringen i Tvedestrand.