Gå til sidens hovedinnhold

Hele bygda samlet

Artikkelen er over 14 år gammel

- Nå føler jeg nesten at det er et vekkelsesmøte! sa Ole Jørgen Olsen. Folk talte med brennende engasjement for nærbutikken, og mange tegnet seg som aksjonærer.

Over 100 mennesker hadde trengt seg inn i Snekkerbua på Næs Jernverksmuseum da velforeningen arrangerte informasjonsmøte tirsdag kveld.

Opp til folket selv

- Det er opp til oss om vi vil ha butikk, og toget går nyttårsaften klokka tolv om formiddagen! fastslo Ole Jørgen Olsen innledningsvis.

Han framholdt målset-tingen om å få med minst 100 husstander som aksjonærer, og en samlet aksjekapital på 1,5 millioner kroner.

- Det er ingen vits i at tre-fire går inn med 4-500.000 kroner hver. Det gir ikke noe grunnlag for å drive butikk, hevdet Ole Jørgen Olsen.

Knut Aall hadde regnet ut hvor mye tid og penger folk kunne spare på å handle i nærbutikken på Nes Verk, fremfor å kjøre til Tvedestrand 2-3 ganger i uka.

Sosial møteplass

Men han fremholdt like sterkt butikken som en sosial møteplass og et tilbud som er viktig for bygdas selvfølelse og videre utvikling.

- Jeg tror ikke det hadde vært så lett å selge tomter på Nesheia uten butikk, og iallfall ikke bygge eldreboliger på Nes Verk uten nærbutik-ken, sa Knut Aall.

Kolbjørn Hovland, som er profesjonell takstmann, la stor vekt på hvordan en butikk påvirker boligeiendommenes verdi.

Stor gevinst

- Den viktigste økonomiske gevinsten vi får er verdiøkningen på eiendommene med butikk, kontra uten butikk, sa Hovland.

Konsulent for dagligvarebransjen, Roy Michaelsen, holdt en fyldig orientering om aktuelle butikk-kjeder, andre nærbutikker i Agder, og mulighetene for en butikk på Nes Verk.

Også Michaelsen mente nærbutikken er mye mer enn et sted hvor folk kan handle dagligvarer.

- Det viktigste er sam-lingsstedet i bygda, sa Michaelsen og mente bl.a. at en kaffekrok bør være standard i enhver butikk.

Imponert ordfører

Ordfører Jan Dukene var imponert over frammøtet.

- Nes Verk er et viktig satsingsområde for kommu-nen. Her er fylkets tusenårssted med jernverksmuséet og golfbanen, og Ertec som en hjørnesteinsbedrift.

- Jeg kan ikke se hvordan dere skal mislykkes med denne butikken, sa Dukene.

Ganske mange hadde tegnet som aksjonærer før tirsdagens samling, og noen benyttet anledningen i møtepausen.

Ole Jørgen Olsen kunne etterpå opplyse at over 30 personer har tegnet seg som aksjonærer hittil. De har gått inn med beløp fra 5.000 kr til 50.000 kr.

- Men det er langt igjen, understreket han.

- Nå må ikke folk sitte på gjerdet og tenke at dette ordner seg uansett. Toget går nyttårsaften, gjentok han.

Øystein K. Darbo