Heftig ordveksling om 17. mai-komité

Line Mørch gikk på talerstolen og fortalte at Venstre ikke klarte å finne en person som kan være med å planlegge og gjennomføre årets 17. maifeiring i Tvedestrand.

Line Mørch gikk på talerstolen og fortalte at Venstre ikke klarte å finne en person som kan være med å planlegge og gjennomføre årets 17. maifeiring i Tvedestrand. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Å finne personer som kan legge til rette for feiringen av nasjonaldagen i Tvedestrand er åpenbart ingen enkel sak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Siden 2003 har partiene som er representart i kommunestyret hatt ansvaret for å få på plass ledelse og medlemmer i 17. maikomiteen. Komiteen skal bestå av fem personer.

Alle medlemmene velges for to år, og den som er nestleder det ene året avanserer til leder året etter.

Tre navn var klare

I går kveld skulle kommunestyret velge komiteen som skal få ansvaret for å planlegge og gjennomføre årets feiring av nasjonaldagen.

Det har allerede vært klart at Maria Damsgård fra Senterpartiet blir leder og at Hilda Berit Evensen fra KrF blir vanlig medlem. Videre ble det sist tirsdag klart at Høyre stiller med Bente Nævestad.

TTL-er fra øverste hylle

På gårsdagens kommunestyremøte skulle TTL og Venstre avsløre hvem de har valgt til medlemmer i komiteen.

Sveinung Lien tok ordet først og gjorde det klart at TTL har valgt på øverste hylle, og at Ole André Johnsen er deres representrant. Johnsen blir nestleder i år og leder neste år.

Brukte støvsuger

For Venstre har det imidlertid vært umulig å finne en person som kan gjøre en innsats i komiteen.

- Venstre har støvsugd det som er av kandidater, men å sitte i 17. maikomiteen er tydeligvis en litt for stor oppgave for folk som har sympati for Venstre, sa Mørch.

Hun sa også at Venstre, som kun har ett medlem i kommunestyret og ingen i livsløpskomiteen som behandlet saken sist tirsdag, ikke var klar over at partiet skulle stille med en kandidat.

Mente TTL fikk ordne opp

I stedet syntes Mørch at TTL, som den største grupperingen i kommunestyret, kunne påta seg jobben med å finne ett ekstra medlem til komiteen.

Det var et forslag ordfører Jan Dukene ikke hadde sansen for.

- Jeg synes dette er utilbørlig adferd av Venstres representant. Jeg forventer at partiet gjør det de kan for å finne en person til komiteen, sa Dukene.

Han minnet om at ordningen med å sette sammen 17. maikomiteen har eksistert i årevis.

Bare vas

Ifølge Sveinung Lien var det også bare vas at ikke Venstre visste at de måtte ha klart et 17. maikomiténavn til gårsdagens kommunestyremøte.

- Jeg snakka med Tor Granerud for ei uke siden, sa TTL-politkeren.

Dårlig internkommunikasjon

- Da må jeg bare beklage at den interne kommunikasjonen i vårt lille parti ikke har vært god nok. Men vi har gjort det vi har kunnet for å komme opp med et navn uten å klare det.

- Vi har imidlertid en kandidat til neste års komité og ønsker altså å gjøre en byttehandel med TTL, sa Mørch.

- Det blir ikke aktuelt, avslo ordføreren.

Harde realiteter

- Da må jeg bare beklage, men da blir komiteen i manko av et medlem. Det er de harde realiteter. Jeg er sikker på at Dukene klarer å fylle opp den siste plassen. Jeg overlater den jobben til den største grupperingen i kommunestyret, svarte Mørch.

Sto alene

Hun fikk imidlertid ingen støtte fra de øvrige kommunestyrerepresentantene på denne løsningen. Mot Line Mørchs ene stemme vedtok kommunestyret en komité der Venstres plass står tom.

Tvedestrandsposten er imidlertid litt i tvil om dette betyr at Venstre nå må ta frem støvsugeren en gang til, eller om årets 17. maikomité i år vil bestå av fire, og ikke fem medlemmer.

Artikkeltags