Gå til sidens hovedinnhold

Hederlig andreplass

Artikkelen er over 14 år gammel

I flere måneder har klasse 7B på Tvedestrand skole finlest aviser, og forberedt seg til kunnskapskonkurransen «Vis med avis 2007».

Tirsdag var de oppe til eksamen.

Da møtte de opp i avishuset Tvedestrandsposten der de fikk utdelt spørreskjemaer med 14 aktuelle spørsmål fra nyhetsbildet i forrige uke.

Besvarelsene ble rettet umiddelbart. Sluttresultatet lot vente på seg, og i ventetiden var spenningen til å ta og føle på. Men praten gikk livlig rundt bordet mens de koste seg med boller og brus, og vurderte vinnersjansene.

- Etter mine beregninger er det 19 prosent sjanse for at vi vinner, mente Sahand Johansen, mens Knut Trygve Sletten bare var spent og ikke lot seg friste til tippe hva resultatet kunne bli.

- Det får bli som det blir, mente han.

Etter noe ventetid ble spenningen utløst. Da det ble klart at de hadde sikret seg en plass på pallen, steg jubelen, men fikk en brå slutt da det ble klart at de ble slått av Fiane skole i Gjerstad.

Skuffelse og glede vandrer som kjent i hopes. Men det tok ikke lang tid før skuffelsen var snudd til glede da klassetillitsvalgte Sebastian Aas fikk overrakt 500 kroner fra Tvedestrandsposten til klassekassa, som takk for innsatsen.

are arctander vik