Har konkludert med høy promille

Politiet har konkludert med at 40 åringen som endte ferden i denne transformatorkiosken på Vegårshei hadde høy promille. (Arkivfoto)

Politiet har konkludert med at 40 åringen som endte ferden i denne transformatorkiosken på Vegårshei hadde høy promille. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 6 år gammel

Analysene av blodprøven er klar.

DEL

I april i år braste en BMW med to personer; en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene rett inn i en transformatorkiosk på Myra i Vegårshei.

Transformatorkiosken ble totalt ødelagt. Det ble også BMWen, og de to personene i bilen ble sendt til sykehuset i Arendal med lettere skader.

Les også: Klarte ikke svingen - kjørte rett inn i transformatorkiosk

Full utrykning

Både politi, brannbiler og ambulanser rykket ut til ulykkesstedet klokka to om natta, og det ble tatt blodprøve av sjåføren.

Blandingsrus

Resultatet av denne har ikke vært klar før nå, fordi mannen var påvirket av en blandingsrus av alkohol og tabletter.

- Analysene viser høypromille. Lovens skala går opp til 1,2 i promille, og konklusjonen er at promillen i dette tilfellet ligger over dette, sier politijurist Unni Gulberg.

Bot og ubetinget fengsel

Sjåføren fikk førerkortet midlertidig inndratt etter kollisjonen med trafokiosken. Nå må han belage seg på en saftig bot og ubetinget fengsel i tillegg.

-Jeg antar at dette vil gå som en tilståelsessak i tingretten, sier Gulberg.

Agder Energi vil ha erstatning

For mannen i 40-årene har bilturen i fylla fått store konsekvenser.

I tillegg til bot, ubetinget fengsel og inndragning av førerkortet for en periode, har Agder Energi gjort det klart at de vil kreve erstattet utgiftene til ny trafokiosk. Dette dreier seg om rundt 200.000 kroner.

Les også: Krever 200.000 kr i erstatning etter trafokrasj

Artikkeltags