Hanken kommer tilbake til Sørlandet

Etter to år som rådmann i Ålesund vender Jale bjørn Hanken nesa sørover igjen.

Etter to år som rådmann i Ålesund vender Jale bjørn Hanken nesa sørover igjen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Har sagt opp som rådmann i Ålesund.

DEL

For to år siden sa Jarle Bjørn Hanken opp stillingen som rådmann i Tvedestrand for å begynne som rådmann i hjembyen Ålesund.

I går sa han opp toppjobben i sunnmørsbyen.

Ansatt hos fylkesmannen i Aust-Agder

Ifølge nettsiden til Ålesund kommune har Hanken takket ja til jobben som prosessansvarlig for kommunereformen hos Fylkesmannen i Aust-Agder.

Stillingen innebærer at Hanken vil få det overordnede ansvaret for å bistå kommunene i Aust-Agder i forbindelse med den prosessen de nå går inn i.

Lyst på jobben

- Dette var en jobb som trigget meg. Samtidig har jeg gjort opp status i forhold til hvor jeg står i livet nå, og funnet ut at jeg har lyst til å ned til Tvedestrand og Sørlandet igjen, sier Hanken til Tvedestrandsposten.

Han har pendlet mye frem og tilbake til Tvedestrand i de to årene han har vært øverste leder for administrasjonen i Ålesund. Hanken fikk nemlig ikke med seg resten av familien da han flyttet. Kona Aase Hobbesland, som er kommunalsjef i Risør, og sønnen Nicolai bor fortsatt her i byen.

- Nå blir det slutt på pendeltilværelsen, sier den avtroppende rådmannen.

Utfordrende

Han legger ikke skjul på at det har vært krevende å ha det øverste ansvaret i en kommune som sliter økonomisk.

- Det har vært svært utfordrende for Ålesund, og enklere vil det ikke bli. Men det er likevel ikke det som er utgangspunktet for at jeg nå velger å slutte, understreker Hanken.

Han er født og oppvokst i Ålesund, og flyttet altså tilbake til røttene sine.

- Så oppdager man at det er mindre igjen av røttene enn man hadde sett for seg. Jeg har tilbragt mange år i Tvedestrand, og nå blir det Tvedestrandsfjorden i stedet, sier Hanken.

Tre måneders oppsigelsestid

Nå ser han frem til å jobbe med hele Aust-Agder.

Jarle Bjørn Hanken har tre måneders oppsigelsestid, og vil være på plass i sin nye stilling hos Fylkesmannen i Aust-Agder i løpet av desember.

Les også: Siste dag som rådmann i Tvedestrand

Artikkeltags