Golfbanen åpnes rekordtidlig

Vårstemning: Ole Jørgen Olsen kunne stå i kortermet T-skjorte og prise våren på Nes Verk Golfpark i går. I morgen kan halve hovedbanen åpnes for sesongen.

Vårstemning: Ole Jørgen Olsen kunne stå i kortermet T-skjorte og prise våren på Nes Verk Golfpark i går. I morgen kan halve hovedbanen åpnes for sesongen.

Artikkelen er over 5 år gammel

For første gang kan golfbanen på Nes Verk åpnes i mars måned. Allerede i morgen, 23. mars, åpnes det for spill på de første 9 hullene på hovedbanen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Med rundt 15 varmegrader på Nes Verk i går var Ole Jørgen Olsen og de andre ansatte i golfklubben i skikkelig vårstemning. Snøen er forsvunnet for lengst, og gresset er blitt så tørt at det vannes med spreder på greenene.

Utrolig rekord

Det usedvanlig varme marsværet gjør at Arendal & Omegn Golfklubb kan sette en utrolig rekord når det gjelder baneåpning.

Daglig leder Ole Jørgen Olsen kan ønske spillesugne «golfere» velkommen til Nes Verk denne helgen. Det vil si at det åpnes for spill på de 9 første hullene på hovedbanen fra i morgen.

I neste uke åpnes korthullsbanen, og neste helg skal resten av 18-hulls banen åpnes for sesongen, ifølge Ole Jørgen Olsen.

Allerede sist helg ble driving range (treningsfeltet på Slettajordet) åpnet, og det har lenge vært mulig å spille på såkalte wintergreener.

Golfbanen på Nes Verk har eksistert i over 20 år, men Ole Jørgen Olsen kan fortelle at årets sesongåpning er i særklasse tidlig.

15. april i fjor

- Det tidligste vi har åpnet hittil var i fjor, da vi åpnet 15. april. Siden det var veldig sein påske i fjor, kunne vi for første gang ha åpen golfbane i påsken, forteller Olsen.

I år kan altså banen åpnes over tre uker tidligere enn i fjor, og i god tid før påske.

Ole Jørgen Olsen husker at de har åpnet golfbanen så seint som 16. mai, så det kan være store forskjeller på været på denne årstiden.

Det er ikke så mange ukene siden det lå ganske mye snø på banen, og enkelte vintre blir golfbanegress mye skadet av «isbrann». Men Ole Jørgen Olsen fastslår at banen på Nes Verk har greid seg bra gjennom vinteren i år.

Fjær i hatten

- Er det en konkurranse mellom golfklubbene å kunne åpne så tidlig som mulig?

- Ja, det er jo det. Vi får en fjær i hatten når vi kan åpne banen så tidlig som nå. Nå er det gjerne mer snø på Nes Verk enn på en del andre golfbaner rundt om i landet, slik at Nes Verk Golfpark langtfra pleier å vinne den konkurransen.

Ole Jørgen Olsen vet at det er en del andre golfbaner som har åpnet allerede.

Venter mange i påsken

- Venter du mange spillere på Nes Verk i helgen?

- Jeg tror iallfall at det kommer en god del i påsken i år. Slik været ser ut nå, skal du langt av gårde for å finne snø og skiføre, og jeg tipper at en del hyttefolk vil komme hit og spille golf i stedet for å reise på fjellet, sier en optimistisk leder.

- Vi vil også ha en konkurranse på påskeaften, som vi kaller Påskeharen. Ellers vil den første offisielle konkurransen være 1. mai, forteller Ole Jørgen Olsen.

Artikkeltags