Per Vetle Kals fra Gjerstad var blant de involverte i ulykken som skjedde på Jägersro i Malmö like før klokken tolv fredag formiddag.

To travhester ble skremt etter at en galopphest kom seg løs.

– Det startet med at en galoppjockey falt av hesten. Så kom galopphesten over på en annen bane og skremte to travere. En av hestene kom ordentlig løs og løp rett inn på en annen bane, der den møtte åtte andre hester. Det ble oppstyr, sier baneansvarlig på Jägersro, Göran Henriksson, til svenske Expressen.

To hester måtte avlives som følge av den dramatiske ulykken i Sør-Sverige.

– Kunne gått mye verre

19 år gamle Kals, som er travtrener på Starum og utplassert hos Tomas Malmqvist, opplevde ulykken slik:

– Den løse hesten med vogna etter seg kom rett mot oss på rettbanen. Jeg og to andre i rekken klarte å styre unna, men han braste inn i de bak. Alt skjedde så fort. Det kunne gått mye verre om refleksene hadde vært dårligere, sier Kals til Trav og Galopp-Nytt.

Verken Kals eller noen andre i personalet til Malmqvist ble skadet i ulykken.

– Hadde flaks

Ifølge Expressen kom de fleste hestene fra stallen til Malmqvist, som også var innblandet i ulykken. Avisen skriver at åtte av hans hester og åtte ansatte var på banen.

– Vi har hatt flaks. Alle mine hester og hele personalet har klart seg uten alvorlige skader. De verst rammede er de to amatørene som er kjørt til sykehus, men selv de skal ha hatt små skader, sier Malmqvist til Expressen TV fredag ettermiddag.

Per Vetle Kals startet i høst på på travtrenerskolen på Starum i Østre Toten. Han er en av åtte elever som tar denne utdanningen.