- Jeg vil gjerne oppfordre til en innsamlingsaksjon for kunstgressbane, sier Hovhannes Bayadjan.

Han håper at lokale bedrifter og privatpersoner blir med. Hovhannes driver sitt eget firma Masis Design på Vegårshei, og forteller at firmaet vil gi 5.000 kroner til en ny fotballbane.

Hele familien bidrar

Privat vil han bidra med 500 kroner, og de andre familiemedlemmene legger også noen kroner på bordet. Minstemann Sergei på fire år kommer med 20 av de 30 kronene han har spart. Til og med bestefar som er på besøk fra Armenia, vil være med på innsamlingen. Han gir en hundrelapp til fotballspillerne på Vegårshei.

Til sammen fra familien og firmaet til Hovhannes blir det ca. 6.000 kroner.

På tide med ny bane

Hovhannes Bayadjan synes det er på tide at Vegårshei får en ordentlig fotballbane til erstatning for grusbanen ved skolen. Sønnen Gevorg på åtte år spiller på et av Vegårsheis mange lag.

- Vi reiser jo rundt til andre klubber i nærheten her, og de har fine gressbaner. Når disse klubbene kommer hit for å spille, er det litt flaut for oss som bor her på Vegårshei, sier Hovhannes.

Hele familien er interessert i fotball, og lille Sergei blir ivrig når han får en ball å leke med.

- Jeg vil gjerne spille fotball jeg også, men jeg har ikke tid, sier Hovhannes. Han forteller at han var en ganske aktiv fotballspiller i ungdomstiden.

Innsamlingsaksjon

Når det gjelder den omdiskuterte kunstgressbanen på Vegårshei, mener han det er veldig viktig at fotballfolket selv kommer på banen, og bidrar til finansieringen.

- Klarer vi å samle inn litt penger, er jeg ganske sikker på at Vegårshei kommune blir med, sier Hovhannes. Han håper at idrettslaget sørger for å åpne en konto til dette formålet, slik at alle interesserte kan få gitt sitt bidrag.

Har bygd eget hus

Familien Bayadjan har bodd på Vegårshei i flere år, og har til og med bygd sitt eget hus på Djuptjennhaugen. I løpet av en måned går Hovhannes også i gang med sitt planlagte næringsbygg i Myra.

- Nå kommer vi til å bli her på Vegårshei. Vi fikk norsk statsborgerskap for en uke siden, forteller Hovhannes Bayadjan fornøyd.