- Kronprinsparet representerer jo hele Norge. Det viktigste for meg var å få takke for at jeg om min familiehar fått bli her og få en ny start i dette landet, sier armenske Hovhannes Bayadjan, som har etablert Masis Design på Myrvang Industriområde i Vegårshei.

Bayadjan viste kronprinsparet rundt i fabrikken, som blant annet produserer kunstparkett. Det var tydlig at både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ble imponert over det de fikk se. De stilte mange spørsmål om blant annet tresorter og arbeidsmetoder.

- Ja, kronprinsparet hadde mange spørsmål som de fikk svar på, sier Bayadjan.

Høydepunktet inne i fabrikken var da han avduket gaven som var spesiallaget til kronprinsparet; et nydelig, forseggjort trearbeid med kronprinsparets monogram.

- Da jeg så reaksjonen i kronprinsparets ansikt, spesielt smilet til kronprinsesse Mette-Marit, da visste jeg at de likte det, sier Hovhannes til Tvedestrandsposten.

Han bekriver gaveoverrekkelsen som et sterkt og rørende øyeblikk.

- Det blir et minne for livet?

- Jeg setter denne opplevelsen nesten på samme nivå som da jeg giftet meg, og da vi fikk barn, sier bedriftseieren.

I tillegg til kona Hasmik, var også barna Gevorg og Sergej til stede da kronprinsparet besøkte bedriften. Eldstesønnen Gevorg spilte også i korpset, mens Sergej går i barnehagen.

Besøk i Masis Design, hvor Bayadjan har bygd opp sin virksomhet med kunstparkett, var et av de første stoppene for kronprinsparet da de i dag ankom Vegårshei som en del av sitt fylkesbesøk.

Før kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gikk inn i fabrikken, ble de møtt av Vegår Vocale som sang «Drøm» av Erik Bye.