Forlatt av feriegjester?

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er vel en måned siden den svarte katten første gang dukket opp i Tor Erik Nævestads fotobutikk i Tvedestrand sentrum. Nå kommer den hver dag, tydelig sulten hver gang,og Nævestad lurer på om den er blitt forlatt av feriegjester.

DEL

- Første gangen kom den inn i butikken mellom beina på en kunde. Den løp rett inn til ei tom matskål jeg har hatt stående ubrukt bak i butikken i mange år, sier Tor Erik Nævestad.

Kjælen og sosial

På disken foran ham ligger en svart, halvvoksen katt i full gang med morgenvasken. Pelsen skinner, og katten smyger seg tillitsfullt inntil Nævestad når han stryker den over ryggen.

- Den er veldig kjælen og sosial. Det er ingen tvil om at den er vant til mennesker. Trolig har den vokst opp blant folk, slår Nævestad fast.

Alltid sulten

Etter at han ble venn med katten og begynte å dele nistepakken sin med den, har katten begynt å legge på seg litt, og virker nå som den er i god form. Men Nævestad tror ikke den får mat annet sted.

- Den er alltid sulten, sier han.

Håper den ikke er forlatt

At ingen savner den sjarmerende katten, synes han er rart.

- Jeg håper bare det ikke er noen feriegjester som har satt den fra seg. En vet jo at slikt av og til skjer, sier han.

Selv har han ikke mulighet til å ta seg av katten. Derfor håper han nå at kattens rettmessige eier kjenner den igjen. Eller at det melder seg noen som ønsker seg en kjælen og selvstendig kattevenn.

- Den er nok ikke voksen, og bortsett fra et hvitt merke mellom bakbeina, er den helt svart, opplyser han.

Artikkeltags