Fire puser forlatt i skogen

Godt lynne: Tussi og Nussi er to lekne og snille katter fra kullet på fire som var satt ut i skogen for å klare seg selv. Nå koser de seg sammen med Adine.

Godt lynne: Tussi og Nussi er to lekne og snille katter fra kullet på fire som var satt ut i skogen for å klare seg selv. Nå koser de seg sammen med Adine. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

- Noen hadde forlatt fire kattunger alene i skogen i ei kasse, forteller Monicha Andersen fra Dypvåg. Lille Adine (31/2) er glad for at mamma Monicha lot to av pusungene få bo hos dem.

DEL

Det var mormor til lille Adine, Tove Hansen på Dypvåg, som fant fire små og sultne kattunger forlatt en morgen i forrige uke.

- Hun skulle ned til veien med søppel onsdag morgen, forteller Monicha Andersen, mamma til Adine.

- Plutselig sto det fire små kattepuser rundt beina hennes! De fulgte med henne opp til huset og holdt seg på verandaen.

Ingen eide kattungene

Kattungene var både tamme, rene, fine og kosete. De malte og var tillitsfulle. Monicha dro opp for å se på dem og samtidig hjelpe for å finne ut hvor de tilhørte. Det viste seg å ikke være noen enkel oppgave.

- Vi ringte bygda rundt og kontaktet dyrebeskyttelsen, men der var det inntaksstopp for katter, sier Monicha.

Satt ut alene ved bassenget

Forrige torsdag var familien Andersen på skogstur. Helt tilfeldig gikk mannen til Monicha bort til høydebassenget som ligger på Knutanhovet like ved der Tove Hansen, Adines mormor, bor. Han fant en eske med pute, teppe og håndkle i og en boks med vann. Dermed sier det seg selv at noen rett og slett har satt fra seg pusungene der for å «klare seg selv».

- I verste fall kunne de blitt villkatter. Stakkars små! sier Monicha.

Alle fikk et hjem til slutt

Til slutt endte historien med at Monichas bror fikk en kattunge, dyrebeskyttelsen tok én og Adine fikk lov å ha to å leke med hjemme.

Kattungene hoppet energisk rundt på parketten sammen med Adine da Tvedestrandsposten var på besøk tirsdag.

- Hallo! sier Adine til de to loddenpelsede kattungene sine. Hun holder en hyssing i hånden og erter de lekne pusene med å la hyssingen svinge lystig frem og tilbake foran synsfeltet til de firbente små jegerne. De to små kattungene er tydeligvis vant til barn, og de er kjælne og helt renslige.

Slått seg til ro

Adine har kalt de to små kattungene sine for Tussi og Nussi.

- Synes du det er koselig å ha kattungene å leke med, Adine?

- Ja, svarer Adine lavt, mens hun holder den ene kattungen tett inntil kinnet. Hun hviner av glede idet den spreller rundt og prøver å hoppe ut av armene hennes. Mamma Monicha ler og ser med varme på den dyreglade datteren sin.

- Hun synes det er litt småskummelt også! sier Monicha.

Men hverken Adine eller kattene går lei av å leke.

Artikkeltags