Gå til sidens hovedinnhold

Fikk 40-årskrise, ble næringsdrivende

Artikkelen er over 7 år gammel

Camilla Holler stresset ned og skiftet karriere.

Camilla Holler (42) satt på sitt kontor med alle papirene sine og spurte seg selv om hun ville komme til å sitte på akkurat den samme plassen og gjøre akkurat det samme når hun var i pensjonsalderen.

«Nei, jeg vil prøve noe nytt», tenkte hun.

Fremtidsscenario

Camilla Holler er opprinnelig fra Oslo, men har bodd i Arendal siden hun var 19 år. Hun har tre barn i alderen 10 til 20 år, og hun er relativt nyinflyttet til Kilsund.

Siden hun var 17 år har hun vært kontormedarbeider, de siste årene ved Hernis Scan systems. Her trivdes hun veldig godt, men en dag slo tanken henne:

- Skal jeg sitte her i 20 år til? Det har jo gått så fort at det kan godt hende at jeg sitter i den samme stolen når jeg blir pensjonist! Slik tenkte jeg. Det er vel en sånn 40-års tankegang, sier Camilla og ler.

Hudpleieskolen

Camilla fant ut at hun ville gjøre noe helt annet enn å jobbe på kontor, og slik ble det. Hun tok Hudpleieskolen i Kristiansand og torsdag åpner hun dørene til sin egen hudpleiesalong i lokalene til DDD,TTT og Bårdar.

- Men å skifte ut papirarbeid med levende mennesker, hvordan blir det?

- Positivt. Før har jeg vært veldig stressa og jeg følte meg liksom aldri ordentlig ajour. Hvis du ser bort fra åpningsnervene som slår inn før jeg åpner, så har jeg blitt langt mer avslappet og rolig etter at jeg begynte å utdanne meg i dette yrket.

Nødt til å «lande»

- Når man har klienter til behandling er man nødt til å «lande», det har vært godt for meg som har vært plaget med stress, forteller Camilla.

- Dessuten er det så gledesfylt det å behandle klienter som får en rolig og god stund her hos meg, og så er de så takknemlige og glade når de går videre. Det er en annen hverdag enn å sende ut fakturaer og purringer som folk ikke vil ha! sier hun og smiler.

Hvitt og lekkert

Lokalene i hudpleiesalongen er nyoppussede og lekre.

- Jeg legger stor vekt på hygiene og jeg liker å ha det lyst rundt meg. Derfor vil jeg bare ha hvite håndklær, kluter og laken. Det skal kunne synes at alt er nyvasket og fint til enhver tid, forteller hun.

Samboeren hennes, Odd-Keilon Osmundsen, har vært hennes «håndtverker» mens hun har pusset opp lokalene. Han får masse skryt fordi han har kommet med gode råd og fordi han har realisert hennes planer praktisk. Men hun innrømmer at han også har fått kjenne på hvordan det er å jobbe for et petimeter som henne.

- Det var like før han «sa opp jobben sin» på slutten her, men det gikk fint! Nå er det sånn som jeg vil ha det og jeg får en veldig god følelse når jeg kommer inn på jobb her, og det synes jeg er viktig både for meg som skal jobbe her og for kundene.

Kan kjøpe seg dådyrøyne

Camilla tilbyr ansiktsbehandlinger, fruktsyrepenslinger, voksing, farging av vipper og bryn, rygg- og kroppsmassasje, pedikyr og vippeekstensions.

- Å forlenge øyenvippene har jeg tilbudt hjemmefra en stund allerede, og det er veldig populært, sier Camilla. Hun forklarer også utfyllende om de to produktmerkene hun har som kan skreddersys til klientenes ulike ønsker.

- Jeg gleder meg så til å komme i gang! sier Camilla.