Bolighus brant ned til grunnen

Mannskaper fra brannvesenet i Tvedestrand var fortsatt på stedet, og drev etterslokking søndag morgen.

Mannskaper fra brannvesenet i Tvedestrand var fortsatt på stedet, og drev etterslokking søndag morgen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Et stort bolighus ved Fosstveit ble fullstendig tatt av flammene i natt.

DEL

Det var ved 2-tiden natt til i dag at brannvesenet fikk melding om at det brant kraftig i bolighuset på Bergehagane. Det viste seg heldigvis at det ikke var folk i huset.

Fullstendig overtent

Utrykningsleder Geir Byvold forteller til Tvedestrandsposten at det ikke var noe de kunne gjøre for å redde bygningen.

Brannmannskapene visste ikke om det var folk i huset da de kom til stedet, men da var det så fullstendig overtent at det var umulig og nytteløst å sende inn røykdykkere, ifølge Byvold.

Politiet fikk etterhvert kontakt med huseier på telefon, slik at det ble klart at ingen mennesker hadde forulykket i husbrannen.

Stort og gammelt hus

Huset som brant var et gammelt og fint to-etasjes hus, med et svømmebasseng på utsiden. Hester beitet på jordene like ved huset, som ligger noen hundre meter fra nærmeste nabo.

En bil som stod parkert på tunet ble også tatt av flammene.

De andre bygningene på eiendommen tok ikke fyr. Ei vedbu som stod like ved bolighuset ble svartsvidd i kledningen, men brannvesenet klarte å hindre at den brant ned.

Vorspiel lørdag kveld

Politiet opplyste på twitter i natt at det hadde vært et vorspiel i huset lørdag kveld, men alle festdeltakerne var gjort rede for etter brannen.

En politipatrulje fra Tvedestrand kom tilbake til stedet søndag morgen, for å undersøke branntomta og snakke med folk som er berørt av brannen, som vanlig er ved alle husbranner.

Artikkeltags