Blir redaktør i ÅmliAvisa

Peter Svalheim, som bor på Gjeving, vil ta fatt som redaktør i ÅmliAvisa i november.

Peter Svalheim, som bor på Gjeving, vil ta fatt som redaktør i ÅmliAvisa i november.

Artikkelen er over 8 år gammel

Peter Svalheim (51) fra Gjeving er ansatt som ny redaktør i ÅmliAvisa. Han tar over etter nåværende redaktør Inger Stavelin i november.

DEL

Peter Svalheim har blant annet bakgrunn som journalist i Tvedestrandsposten og litteraturkritiker i Agderposten og Stavanger Aftenblad. Mange kjenner ham som mannen bak Bokbyen Tvedestrand, og som forfatter av to barnebøker og en biografi.

I høst er han norsklærer på Tvedestrand videregående skole og miljøarbeider på Risøya folkehøyskole ved siden av forfattervirksomheten sin.

Peter Svalheim er utdannet sykepleier, med studier i litteraturvitenskap, religion og kreativ skriving.

- Vi er veldig glade for at Peter har sagt ja til å ta denne jobben. Dette markerer at avisa går over i en ny fase: Fra etableringsfasen og til normal drift, seier styreleder John Mjåvatn.

Peter har sans for det han opplever som «pioneratmosfære» i både ÅmliAvisa og i hele kommunen, og gleder seg til å ta over.

- Jeg har tenkt å bruke den første tida til å lytte, lære og bli kjent med både avisa og bygda. Jeg gleder meg til det, og ikke minst til å møte nynorskkulturen, sier han - og har allerede bestemt seg for å gå over til nynorsk som arbeidsspråk.

ÅmliAvisas kom ut for første gang i mars 2008, med Inger Stavelin som redaktør og daglig leder. I tillegg til redaktøren, består staben av en journalist og en salgs- og økonomiansvarlig. Avisa eies i stor grad av åmlifolk, og aksjene er fordelt på 164 aksjonærer.

Avisa hadde et godkjent opplag for 2009 på 1521 aviser, og fikk pressestøtte for første gang i år.

Artikkeltags