Åpnet Tvedestrand kirke

Varaordfører Carl F. Bertelsen, Anders Johnsen i Tvedestrand menighetsråd, rådmann Jarle Bjørn Hanken, Dag Eide i Tvedestrand Ap og ordfører Jan Dukene ved Tvedestrand kirke som nå er åpnet for de som har behov for noen å snakke med etter tragedien som har rammet landet.

Varaordfører Carl F. Bertelsen, Anders Johnsen i Tvedestrand menighetsråd, rådmann Jarle Bjørn Hanken, Dag Eide i Tvedestrand Ap og ordfører Jan Dukene ved Tvedestrand kirke som nå er åpnet for de som har behov for noen å snakke med etter tragedien som har rammet landet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Tvedestrand kirke ble i går åpnet for mennesker som søkte fellesskap og trøst etter tragediene som har rammet landet. Det er også mulig å ta direkte kontakt med prest Bent Inge Misje.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter tragedien i Oslo og på Utøya vil mange føle behov for å søke trøst og fellesskap etter de ufattelige terrorhandlingene i Oslo og på Utøya fredag. I Tvedestrand ble kirken åpnet lørdag. Der var Anders Johnsen i Tvedestrand menighetsråd, men også kirkeverge Bjørg Haaland Bjørnstad, prest Bent Inge Misje og ordfører Jan Dukene til stede i kirken utover dagen.

Dypeste medfølelse

Ordføreren, rådmann Jarle Bjørn Hanken og varaordfører Carl F. Bertelsen hadde i dag tidlig et møte på kommunehuset etter den ufattelige tragedien som har rammet landet. Rådmannen har lagt følgende melding ut på kommunens nettside:

«I forbindelse med tragedien som igår rammet vår nasjon vil den politiske og administrative ledelse i Tvedestrand uttrykke den dypeste medfølelse i forhold til de som er rammet.

I Tvedestrand er Tvedestrand kirke allerede åpnet og vil være åpen inntil videre. Sogneprest Bent Inge Misje vil være å treffe på tlf 95 17 78 09. Vi minner også om nummeret til Kirkens SOS som er 815 33300.

Er det noen som trenger hjelp kan også legevakten i Arendal kontaktes. De vil formidle kontakt med lokalt hjelpeapparat. Legevaktnummeret er 815 32999.

Røde Kors sin nasjonale hjelpetelefon for barn og unge har idag ekstra åpningstid fra kl 1200-1700. Nummeret er 800 33321».

Påvirker oss alle

Ordfører Jan Dukene har vanskelig for å finne ord for å beskrive tragedien i hovedstaden og på Utøya.

- Dette er helt uvirkelig og grusomt, og vanskelig å ta innover seg. Vi sovnet til at det var 10 - 20 drepte og våkner til over 80. Det er vanskelig å sette ord på en slik katastrofe. Vi er priviligerte som har dette litt på avstand og ikke er direkte berørt, men samtidig påvirker dette oss alle veldig sterkt. For øvrig er jeg helt enig med statsministeren som har vært så tydelig på at dette ikke må ødelegge for åpenheten og tilgjengeligheten i Norge. Det er få land i verden som har en slik åpenhet, og jeg håper ikke vi mister det. Nå er det viktig at vi står samlet, sier Dukene.

Ingen fra Vegårshei involvert

På Vegårshei er det så langt ikke tatt noe initiativ for å åpne kirken.

- Vi har ikke fått noen henvendelser om å åpne kirken. Jeg har forsikret meg om at alle fra Aust-Agder som var på Utøya nå er trygge, men vi har heist flagget på halv stang, og kommer det henvendelser så vil vi selvsagt åpne kirken, sier Olav Hofsli som nå fungerer som prest i Vegårshei og Gjerstad, ettersom Eli Ann Øvensen har ferie.

Ordfører Maya Twedt Berli, som er på ferie i Østerrike, sier hun har fått beskjed fra fylkesmannen om at det ikke er noen fra Vegårshei som er involvert i de to tragiske hendelsene.

Berli sier kommunens nettside vil bli oppdatert med informasjon, men på grunn av tordenvær er det problemer med oppdateringen.

Artikkeltags