Djupedal vrakes som ny fylkesmann

FIKK IKKE JOBBEN: Fylkesmannen i Aust-Agder Øystein Djupedal (SV) fikk ikke jobben som øverste leder for det et sammenslått Aust- og Vest-Agder. Han var én av ti søkere til stillingen.

FIKK IKKE JOBBEN: Fylkesmannen i Aust-Agder Øystein Djupedal (SV) fikk ikke jobben som øverste leder for det et sammenslått Aust- og Vest-Agder. Han var én av ti søkere til stillingen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag ble det klart hvem som skal lede det nye embedet til Aust- og Vest-Agder.

DEL

I dag presenteres den nye fylkesmannen for offentligheten etter at Kongen i statsråd tar den formelle beslutningen nå i formiddag. Og i følge dn.no går jobben til rådmann i Trondheim, Stein Ytterdal, og ikke storfavoritten fylkesmann i Aust-Agder Øystein Djupedal (SV).

Årsaken skal ifølge DN ha vært et ønske om at den felles fylkesmannen ikke skulle komme fra noen av Agder-fylkene, dermed ble både Djupedal og stortingspolitiker Svein Harberg (H) vraket.

Ytterdahl vil i dag bli utnevnt til fylkesmann i Agder, etter at fylkesmannsembetet i Vest-Agder og Aust-Agder er slått sammen. Ytterdahl har bakgrunn som Ap-politiker og var ordfører i Farsund kommune fra 2007 til 2011.

I Farsund ble han valgt gjennom direktevalg som ordfører og fikk 66,1 prosent av stemmene. 

Ytterdahl har hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv. Tidlig på 1990-tallet var Ytterdahl personaldirektør i Statoil. I 1993 ble han utnevnt til direktør for Statoils virksomhet på Tjeldbergodden i Aure kommune. Han har også vært innom Handelshøyskolen BI i Sandvika som direktør for høyeregradsstudiene, vært direktør ved Elkem Sauda og forsker i Norsk Hydro.

Artikkeltags