Tvedestrandsposten på tsjekkisk bokomslag

Norsk krim på tjekkisk: Tvedestrandsposten blir sitert på omslaget når Jørn Lier Horsts roman «Blindgang» utgis på tsjekkisk.

Norsk krim på tjekkisk: Tvedestrandsposten blir sitert på omslaget når Jørn Lier Horsts roman «Blindgang» utgis på tsjekkisk.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Forfatter Jørn Lier Horst er en av Norges mest solgte forfattere nasjonalt og internasjonalt. Nå lanseres hans roman «Blindgang» på tsjekkisk, og i markedsføringen av romanen viser det tsjekkiske forlaget til Tvedestrandspostens anmeldelse av boken.

På tsjekkisk har boken fått tittelen «Zaslepení».

-Jeg synes det både er hyggelig at Tvedestrandsposten blir sitert på bokomslaget til den tsjekkiske utgivelsen. Det viser at det vi skriver blir lagt vekt på, og ikke minst blir lagt merke til langt utover Tvedestrandspostens nedslagsfelt, sier ansvarlig redaktør Marianne Drivdal.

«Romanen er en av de beste som er kommet fra den tidligere politimannens penn», skrev avisens bokanmelder Sven Gjeruldsen om Blindgang da boken kom ut på norsk i 2015.

Marianne Drivdal legger til at det ikke er første gang utenlandske forlag tyr til avisens bokanmeldelser når norske bøker skal lanseres på det internasjonale markedet.

-Tvedestrand er bokby, og da er det naturlig at vi som lokalavis satser på kulturstoff og bokanmeldelser, sier hun.

Artikkeltags