Funn av død person i Seljordsvatnet

STOR INNSATS: Mange har deltatt i letingen etter den savnede læreren som svømte ut for å redde to av sine elever torsdag.

STOR INNSATS: Mange har deltatt i letingen etter den savnede læreren som svømte ut for å redde to av sine elever torsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SELJORD: Politiet bekrefter søndag ettermiddag at det er gjort funn av et menneske i området der savnede Gunhild Egenæs sist ble sett.

DEL

Vedkommende ble funnet med sonar på cirka 13 meters dyp mellom Vesleøy og Storøy.

- Det er sannsynlig at dette er savnede Egenæs, men endelig identifisering må skje senere. Vedkommende fraktes nå til rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser, opplyser driftsenhetsleder for politiet i Midt- og Vest-Telemark, Sigrid Dahl, i en pressemelding.

Pårørende er varslet om funnet.

- Siden hendelsen skjedde torsdag er det gjennomført kontinuerlig søk både til lands og til vanns med omfattende ressurser, blant annet av Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige. Det har vært vanskelige søkeforhold med dårlig sikt i Seljordsvannet. Politiet ønsker å takke alle som har bidratt for uvurderlig hjelp.

Berører mange

Politiet karakteriserer båtulykken som en tragisk hendelse som berører mange i flere små lokalsamfunn. Uhellet med fritidsbåten skjedde torsdag, og fire av de seks personene ombord klarte å komme seg i land. Lærer Gunhild Egenæs la på svøm ut i vannet igjen for å forsøke å hjelpe de to guttene som ikke kom seg inn til land. De omkomne elevene er Aslan Mohamed Omer (19) og Mohammed Mahmoud Abdi (20).

- Politiet ønsker å uttrykke vår medfølelse. Vi samarbeider nå videre med kommunenes kriseteam for å ivareta de pårørende og andre involverte.

Artikkeltags