Steffen begeistret på Vegarheim

Steffen Jakobsen skapte trengsel i festlokalet på Vegarheim i går kveld. (Foto: Øystein K. Darbo)

Steffen Jakobsen skapte trengsel i festlokalet på Vegarheim i går kveld. (Foto: Øystein K. Darbo)

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var virkelig stinn brakke på Vegarheim kulturhus da Idol-finalist Steffen Jakobsen stod på scenen lørdag kveld.

DEL

23-åringen fra Grimstad kom rett fra Idol-sirkuset i Oslo for å spille på Vegårshei denne lørdagskvelden, etter en avtale som han hadde inngått med Vegarheim-sjef Asbjørn Olimstad for flere måneder siden.

- Var det noen som så Idol i går? spurte Steffen festdeltakerne. Og fikk et kraftfullt JAA! tilbake.

Til tross for en del negativ respons av dommerne, særlig av Tone Damli som mente Steffen ikke taklet å få kritikk, gikk han videre i Idol nok en gang.

Alene på scenen

Steffen Jakobsen kom til Vegarheim uten noe band, bare med sin velkjente dype røst og sin gitar. Begeistringen var stor da han kom på scenen, særlig blant de unge damene nærmest scenekanten.

Steffen leverte som forventet. Det ble mye Johnny Cash - «Hurt», «Ring of Fire» og «I Walk the Line» - men også en del andre velkjente slagere som passer til Grimstad-karens country-rock stil. Fra Willie Nelsons «Lost Highway» til Jace Everetts «Bad Things».

Egenkomponert

Han sang selvsagt også sin egenkomponerte låt, «Set in stone», som han urfremførte i Idol forrige fredag. Den falt ikke helt i smak hos alle Idol-dommerne.

- For de som ikke liker den er det bare å lukke ørene, sa Steffen til sine tilhørere på Vegarheim.

Men det feststemte publikumet var absolutt med på notene, og sang også med på denne sangen.

«TG» fikk folk til å danse

Steffen Jakobsen var ikke den eneste som opptrådte på Vegarheim kulturhus i går kveld. Også «TG» - Tor Gunnar Heldal fra Lillesand - bidro sterkt til festen. Han viste seg som en svært dyktig country- og rockevokalist. Heldal samlet ikke like mange fans foran scenen, men til gjengjeld fikk han veldig mange utpå dansegulvet.

TG fikk også mange ungdommer til å synge refrenget på den over 40 år gamle Creedence-låten «Have you ever seen the rain» med en overveldende begeistring. Og det var vel ikke bare alkoholinntaket som sørget for denne stemningen.

400 mennesker

I følge Asbjørn Olimstad var det nesten 400 mennesker på festen. De som ikke hadde stuet seg sammen i festlokalet, fant plass nede i kafeen, der konsertene ble vist på en stor TV-skjerm.

Det var folk i nesten alle aldre på Vegarheim denne kvelden. De unge, fra 18 år og til et stykke opp i 20-årene, dominerte, men det var også folk som var gamle nok til å huske de «legendariske» Vegarheim-festene på 70-tallet.

Artikkeltags