Søker ny leder til Kystkulturuka

Gir seg: Etter én sesong går Syvert Holbek Feed av som leder for Kystkulturuka på nyåret. Nå starter festivalen jakten på ny leder.

Gir seg: Etter én sesong går Syvert Holbek Feed av som leder for Kystkulturuka på nyåret. Nå starter festivalen jakten på ny leder. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Å lede Kystkulturuka er noe av det morsomste en kan gjøre, og er en dugnad for hele kommunen. Jeg har gjort det jeg kan ta meg tid til, sier Syvert Holbek Feed.

DEL

- Å lede Kystkulturuka er en stor dugnadsjobb for hele kommunen, og vi må dele på den dersom festivalen skal holdes i gang, sier Syvert Holbek Feed.

Han går av som leder for sommerens store arrangement på Kystkulturukas årsmøte i månedsskiftet janaur/februar på nyåret, etter å ha ledet festivalen ett år.

Fantastisk opplevelse

- Jeg har egentlig lyst til å fortsette, men jeg har gjort det jeg kan ta meg tid til, sier Syvert, som ikke får neste års kabal til å gå opp sammen med lederrollen.

- Men å lede Kystkulturuka er noe av det jeg er mest stolt over, av alt jeg har gjort i livet mitt. Det var en fantastisk opplevelse å få være med og bety noe for Tvedestrand.

Viktigst å være engasjert

Syvert sier at det aller viktigste er at den nye lederen er engasjert og har arbeidskapasitet.

- Og man står på ingen måte alene; man har hele styret i ryggen, inkludert Cecilie Granerud, som fortsetter som nestleder.

Selv om styret står foran noen utskiftninger, er det fortsatt mange ringrever med, også i den store gjengen av frivillige.

- Jeg kan brukes masse

Syvert presiserer at han absolutt står til disposisjon for den nye lederen.

- Den nye kan bruke meg masse, og Cecilie har også dreisen på det.

Den avtroppende festivallederen forteller om fester, samhold og fellesskap.

- Det er vanskelig å finne noe gøyere å gjøre, men samtidig er det masse, masse jobb.

Ikke ren dugnad

Trykket på lederen er størst i april og mai.

- Når juni kommer, er det mye som må være ferdig, og når det nærmer seg veldig, så letner det faktisk litt.

Syverts økonomiske avtale inneholdt et garantert honorar på 40.000 kroner, og 20.000 kroner i tillegg dersom festivalen gikk bra.

- 60.000 kroner er så klart veldig mye bedre enn ingen kroner, men du tar ikke denne oppgaven for pengenes skyld. Timelønnen er nok dårlig, ler han.

God økonomi

Kystkultuka har nå god økonomi.

- Vi har kommet oss på bena igjen, og økonomien er god. Det er en fin start for en ny leder, sier Syvert.

- I løpet av det siste året har vi dessuten fått på plass en del ting som neste leder ikke trenger å gjøre om igjen, som for eksempel en sikkerhetsplan. Så på en del felter kommer nestemann til dekket bord.

Skikkelig stasjobb

Syvert og resten av styret håper nå at noen har lyst til å engasjere seg som leder av Kystkultura.

- Du møter så mye positivitet blant folk, noe som gir masse energi. Og du blir kjent med alt som kan krype og gå i Tvedestrand.

Ledererfaringen er dessuten ikke til å kimse av.

- Å ha ledet Kystkulturuka er en verdifull post på CVen, påpeker Syvert.

Blir ikke bondefanget

Syvert vil gjerne snakke med alle som kjenner et snev av lyst på oppgaven.

- Bare ring til meg, eller noen andre i styret, og spør i vei. Du blir ikke bondefanget ved å ta kontakt! lover Syvert Holbek Feed.

Artikkeltags