Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan du treffe tonene

Artikkelen er over 8 år gammel

Video: Klovnen «Olavo» har sin helt særegne teknikk for å stemme datteren «Bibi» før hun skal synge.

Tirsdag ble barnehagedagen markert i Tvedestrand da Fagforbundet og Utdanningsforbundet hadde hentet inn «Olavo» til å holde klovenerier for barnehagebarn i byens bibliotek.

Det var mange glade barn fra Bøklia og Villa Utsikten barnehagers som fikk utdelt boller og juice av Siw Johannesen i Fagforbundet og Anniken Thomassen i Utdanningsforbundet, da de kom til klovnerier i bibliotektet i Tvedestrand tirsdag.

Barna fra de to barnehagene fikk være med på den siste av tre forestillinger klovnen «Olavo», bosatt på fylkesgrensa mellom Agder-fylkene, holdt i det lille amfiet inne i biblioteket, i anledning barnehagdagen som ble markert over hele landet.

Barneteater
«Olavo» heter egentlig Olav Grendstad, er frilansskuespiller fra Kristiansand, hvor han også driver barneteater.

Han hadde med seg datteren Sofie Grendstad Takvam (10), som var dyktig medspiller.

– Det er dumt å ikke få med seg alt på skolen, men det er gøy å være med pappa, sier hun til Tvedestrandsposten.

At klovnene hadde barna med seg fra første stund var det ingen tvil om.

«Olavo» ble mektig skremt da han ble lokket frem og så hvor mange barn som satt og ventet på ham. Ansiktsuttrykket var nok til at latteren rumlet høyt fra den unge, bollespisende forsamlingen.

Ekstra sukess ble det da klovnens datter «Bibi» entret scenen, og gjemte seg ganske så synlig i flere minutter bak og rundt sin far, som naturligvis alltid går uten sokker når han er i et bibliotek.

Det ble mye latter, peking og tilrop fra barnehagebarna.

Magisk pust
Klovnen Olavo fikk tak i en magisk bok, hvor det sto at Amalie ble fire år tirsdag, og dermed vanket også bursdagssang fra hele forsamlingen til ære for jenta.

Benjamin mente at han hadde magisk pust, og ble kalt frem for å puste på en rød stol, som da både kunne sveve og balansere på klovnehaken.