Lager Norges første bokhotell

Lyngørportens Jan Larsen og bokbyens Solveig Røvik tror samarbeidet vil slå positivt ut både for reiselivsanlegget, bokbyen og bokelskerne som kommer til Tvedestrand. (Foto: Marianne Drivdal)

Lyngørportens Jan Larsen og bokbyens Solveig Røvik tror samarbeidet vil slå positivt ut både for reiselivsanlegget, bokbyen og bokelskerne som kommer til Tvedestrand. (Foto: Marianne Drivdal)

Artikkelen er over 9 år gammel

Resort Lyngørporten vil gi gjestene litterære og kulturelle opplevelser.

DEL

- Gjestene våre er sugne på opplevelser. I tillegg til å bo og spise godt, ønsker de å oppleve noe mens de er hos oss. Det er grunnen til at vi nå etablerer oss som Norges første bokhotell, sier daglig leder Jan Larsen.

Bokidé

Ideen til bokhotellet fikk Larsen etter at han i en periode hadde fylt opp baren og andre fellesarealer i reiselivsanlegget med bokhyller fylt med ulike bøker.

- Jeg så hvordan bøkene fanget gjestenes interesse, og tenkte at dette kan vi gjøre mer ut av, sier dansken.

Han har nå inngått et samarbeid med Bokbyen ved Skagerrak.

Apetittvekker

- Men hva er egentlig et bokhotell?

- Vi skal være en forlengelse av bokbyen. Reiselivsanlegget skal gi gjestene lyst til å utforske bokbybutikkene i Tvedestrand. Ute hos oss på Gjeving vil vi ha bøker for salg og utlån. Vi vil ha bokrelaterte utstillinger og litterære arrangementer i samarbeid med bokbyen. Også lansering av bøker som utgis på Bokbyen Forlag vil skje her ute, sier Larsen.

Med et tett samarbeid med bokbyen skal reiselivssjefen på Gjeving nå ut å selge opplevelsesturer som inkluderer guidet tur til Næs jernverk, bokbyen og mat og drikke på bokhotellet. Han vil henvende seg til turoperatører flere steder i landet.

- Til uken skal jeg møte 60 - 70 representanter for turoperatører, lag og foreninger i Skien, forteller Larsen.

Pakkeløsning

Leder i Bokbyen ved Skagerrak, Solveig Røvik, sier samarbeidet med Lyngørporten innebærer at bokbyen vil satse på å få bokbykundene til å oppholde seg lenger i Tvedestrand.

- Vi har veldig mange dagsbesøk. Nå ønsker vi å få bokelskere til å forlenge besøket i Tvedestrand. Det blir enklere når vi nå kan vi tilby en helhetlig pakke med opplevelser, arrangementer og overnatting i et bokrelatert miljø, sier Røvik.

Både hun og Jan Larsen fremhever samarbeidet som en vinn - vinn situasjon for bokbyen og Lyngørporten.

- Vi får eksponert bokbyen for våre 12.000 overnattingsgjester, sier Larsen, som synes en fellessatsing på kultur og næring er veldig spennende.

- Målet er at vi sammen skal klare å sette Tvedestrand enda sterkere på kartet, sier han.

Bokhotell.no

Allerede nå er bokhotellet etablert. Domenenavnet bokhotell.no er registrert.

- Jeg har bedt en lokal leverandør lage bokhyller, og de skal være på plass med spennende litterært innhold i mai, sier Larsen.

Artikkeltags