Lørdag kunne han og et stort antall gjester glede seg over resultatet.

- Dette er en gledens dag for allmennheten, innledet Svein Hjorth-Olsen, styreleder i Aust-Agder Turistforening lørdag.

Dugnasjobbet i ett år

Da ble betjentboligene og annekset som inneholder kunstgalleri offisielt åpnet som Turistforeningens 15. hytte i Aust-Agder. Jens Ragnar Larsen og dugnadsgjengen ble spesielt takket for innsatsen.

24. april i fjor startet dugnadsarbeidet. Da ble en vegg i betjentboligen revet. Deretter er alle rommene blitt pusset opp. Hver lørdag og onsdag ettermiddag har dugnadsgjengen stått på. Resultatet er blitt en innbydende hytte malt i lyse farger og innredet med møbler i naturtoner. I annekset er det galleri og kunstnerbolig.

- Jeg synes det er blitt flott, sier Jens Ragnar Larsen fornøyd og ser utover det unike kystlandskapet som omgir den nye hytta.

Larsen har i en årrekke lagt ned en stor innsats for Den Norske Turistforening på flere områder, blant annet med DNTs turbøker. 70-åringen er sikker på at den nye turisthytta ved med 26 sengeplasser blir en attraksjon som vil bety en berikelse for turist- og næringslivet i Tvedestrand.

Friluft og kultur

Noe av visjonen til Aust-Agder Turistforening er at de besøkende på turisthyttene skal kunne kombinere friluftsliv og kulturelt innhold. I galleriet ved Lyngør-hytta er det nå stilt ut arbeider av Kjell Nupen, som tidligere bodde i Tvedestrand. Nupen har laget et litografi; «Sentimental reise», som har fyret som motiv. Dette har kunstneren gitt i gave, og inntekten av salget går til hytta.

Bjørnstad tilbake

En annen kunstner med tilknytning til Tvedestrand, Ketil Bjørnstad, bidro med pianokonsert på åpningen.

Forfatteren, komponisten og pianisten bodde 16 år på Sandøya, og to av stykkene han fremførte var skrevet der.

- Det er fantastisk å være tilbake på gamle trakter. Mye av musikken min er inspirert av havet, og en stor del av hjertet mitt tilhører Sandøya, sa Bjørnstad til Tvedestrandsposten.

Han gleder seg stort over at det skjer positive ting i sitt tidligere nærområde.

- Dette er en fantastisk del av Norge, sier Bjørnstad, som påpeker at den nye turisthytta også egner seg svært godt til mental rekreasjon.

Lyngør-prosjektet er et samarbeid mellom Aust-Agder Turistforening, Redningsselskapet - som skal disponere hytta noen uker i året, og Kystverket som eier anlegget og som bruker fyret som feriested for sine ansatte. Totalt har restaureringen kostet 2,2 millioner kroner. Av alle som har bidratt tar vi med at Kystverket har betalt 1,3 millioner kroner for å installere vann- og avløp, og at Tvedestrand kommune har bidratt med 200.000 kr.